Evenimentul zilei

Lun02182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină Șicanare sau provocare? Un avion rusesc de vânătoare mai nu a intrat în coliziune cu o aeronavă americană

Șicanare sau provocare? Un avion rusesc de vânătoare mai nu a intrat în coliziune cu o aeronavă americană

31 Ianuarie 2018 - 

Un avion rusesc de vânătoare Su-27 a interceptat deunăzi o aeronavă americană de supraveghere deasupra Marii Negre, departamentul de Stat acuzând o manevră "periculoasă", scrie Reuters.

Incidentul, anunțat inițial de agenția rusească RIA, cita Ministerul Apărării,  afirmând că o aeronava a U.S. Navy, ЕР-3E Aries ÎI, nu a violat spațiul aerian rusesc.

Departamentul de Stat a afirmat că avionul rusesc "a angajat o interacțiune nesigură în spațiul internațional cu U.S. EP-3, apropiindu-se la 5 picioare (1,5 metri) și trecând direct prin fața direcției de zbor a EP-3".

„Acesta este doar ultimul exemplu al activităților militare rusești care nu respectă normele și înțelegerile internaționale”, se arată în declarația Departamentului de Stat, care cere Rusiei să stopeze „aceste acțiuni nesigure”.

„După ce avionul de supraveghere al U.S. Navy și-a schimbat direcția îndepărtându-se de graniță, Su-27 a revenit la baza sa”, afirmă RIA, care citează ministerul rus al Apărării, scrie hotnews.ro.

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu