Evenimentul zilei

Lun02182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină Un pas înainte pentru „Împăcarea” ISTORICĂ - Coreea de Nord şi Coreea de Sud, sub acelaşi STEAG. Vezi unde se va întâmpla

Un pas înainte pentru „Împăcarea” ISTORICĂ - Coreea de Nord şi Coreea de Sud, sub acelaşi STEAG. Vezi unde se va întâmpla

05 Februarie 2018 - 

Sportivii din Coreea de Nord şi Coreea de Sud vor defila împreună la Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeongchang, cu acelaşi steag, la ceremonia de deschidere, o premieră în ultimii 12 ani, potrivit MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei sud-coreene, Cheong Wa Dae, a salutat, luni, decizia Coreei de Nord de a trimite o delegaţie condusă de preşedintele prezidiului Adunării Supreme la Jocurile Olimpice de la Pyeon Chang, informează site-ul agenţiei Yonhap.

"Considerăm că această decizie arată determinarea Coreei de Nord de a îmbunătăţi relaţia intercoreeană şi de a ajuta Jocurile Olimpice să aibă succes", a declarat purtătorul de cuvânt Cheong Wa Dae, într-o conferinţă de presă.

Declaraţia a fost făcută la o zi după ce Phenianul a anunţat Seulul că preşedintele prezidiului Adunării Supreme, Kim Yong-Nam, va conduce o delegaţie formată din 22 de membri, care va fi prezentă la Jocurile Olimpice care se vor desfăşura între 9 şi 25 februarie.

De cealaltă parte, participarea Coreei de Nord la Jocurile Olimpice este percepută drept o strategie diplomatică a Phenianului.

Pe 25 ianuarie, Phenianul a transmis un mesaj rar adresat "tuturor coreenilor, de acasă şi din străinătate", în care face apel la un "pas înainte" pentru unificare, fără ajutorul altor ţări, scrie stiripesurse.ro.

 

 

Lasă un comentariu