Evenimentul zilei

Dum02172019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină Nu vreți să aveți problemele bogătanilor lumii: Căderea burselor a „suflat” 114 miliarde de dolari din conturile celor mai bogați oameni de pe planetă

Nu vreți să aveți problemele bogătanilor lumii: Căderea burselor a „suflat” 114 miliarde de dolari din conturile celor mai bogați oameni de pe planetă

06 Februarie 2018 - 

Căderea de luni a bursei americane a provocat pierderi masive și pentru cei 500 de afaceriști din topul celor mai bogați oameni ai planetei. Averile lor s-au micșorat cu 114 miliarde de dolari.

Warren Buffet, al treilea cel mai bogat om din lume și președintele companiei Berkshire Hathaway, a pierdut 5,1 miliarde de dolari, informează Bloomberg.

Și averea lui Mark Zuckenberg s-a micșorat după ce fondatorul Facebook a pierdut 3,6 miliarde de dolari.

Jeff Bezos, șeful Amazon, a rămas fără 3,3 miliarde de dolari în conturi după ce acțiunile companiei au scăzut cu aproape trei la sută.

Larry Page și Sergey Brin, fondatorii companiei Google, au pierdut și ei câte 2,3 miliarde de dolari.

Bursa de la New York a înregistrat, luni, cea mai mare prăbușire din 2011, ajungând la un record negativ istoric al indicelui Dow Jones. Căderea nu putea rămâne fără impact pe bursele din Asia, care urmează, de obicei, trendul din SUA.

CNN Money a anunțat că acțiunile de pe Bursă de la New York au fost practic în cădere liberă, iar indicele Dow a pierdut aproape 1.600 de puncte, cel mai mare declin din timpul unei zile de tranzacționare. Ulterior, investitorii au limitat daunele, așa că la închidere indicele Dow era încă în scădere cu 1.175 de puncte, scrie ziare.com.

 

Lasă un comentariu