Evenimentul zilei

Lun02182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină Epurări stil Kim Jong-un: Comandantul armatei nord-coreene, considerat într-o vreme al doilea cel mai puternic om de la Phenian, a fost trimis la reeducare

Epurări stil Kim Jong-un: Comandantul armatei nord-coreene, considerat într-o vreme al doilea cel mai puternic om de la Phenian, a fost trimis la reeducare

09 Februarie 2018 - 

Presă nord-coreeană a confirmat vineri demiterea comandantului armatei nord-coreene Hwang Pyong-so, după ce presă sud-coreeană a dezvăluit că acesta a fost destituit din cauza unor acuzații de corupție, relatează AFP, citată de news.ro.

Într-o depeșă despre defilarea militară care a avut loc joi la Phenian, agenția nord-coreeană oficială de presă KCNA l-a prezentat pe ministrul Forțelor armate Kim Jong-gak ca fiind vicemareșal și director al Biroului Politic General - post care era deținut anterior de Hwang.

Biroul Politic General este instituția militară cea mai puternică în Coreea de Nord, însărcinată cu detașarea ofițerilor sau controlul ideologic al soldaților, un efectiv estimat la 1,3 milioane de oameni.

Hwang a fost demis în urma unei inspecții a Biroului și trimis într-un centru de reeducare al partidului, a dezvăluit săptămâna această Serviciul Național sud-coreean de Informații (NIS).

Presă a scris că acest conducător de rang înalt a fost acuzat că a primit mită.

După venirea la putere, la sfârșitul lui 2011, a lui Kim Jong-un, epurările la vârful armatei și chiar în interiorul dinastiei staliniste aflate la putere au fost relativ frecvente.

Un fost vicepreședinte al Comisiei Naționale a Apărării, Hwang Pyong-so a fost considerat o perioada drept al doilea cel mai puternic om în Coreea de Nord, scrie hotnews.ro. 

 

 

 

Lasă un comentariu