Evenimentul zilei

Joi01172019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină Rusia va finaliza armele hiperpersonice până în 2020

Rusia va finaliza armele hiperpersonice până în 2020

17 Mai 2018 - 

Surse apropiate servicilor de informații americane au declarat prentru presă că Rusia va finalizat armele hiperpersonice până în 2020 și Statele Unite sunt neputincioase în fața acestora deoarece nu au nicio posibilitate de a se apăra, scrie Daily Mail.

Potrivit unor surse anonime, care pretind că au acces la informații despre vehiculul hipersonic numit Avangard, acesta va fi finalizt până în 2020. Acesta va fi cel mia rapid vehicul din lume și va putea călători cu o viteză de 20 de ori mai mare decât viteza sunetului.
Rusia a testat cu succes Avangard de două ori în 2016, susțin sursele. Un al treilea test, demarat în octombrie 2017 a eșuat când platforma s-a prăbușit cu câteva secunde înainte de a-și atinge ținta. Dar Moscova, care lucrează la dezvoltarea acestei arme de peste 30 de ani, se pregătește de un nou test anul acesta și crede că până în 2020 se va putea începe construcția în serie a Avangard.
Vestea vine la doar câteva luni după ce președintele rus Vladimir Putin a afirmat că arsenalul hipersonic în expansiune este “invincibil”.
Sursele citate de presa americană susțin că Avangarde va fi amplasat pe rachetele balistice intercontinentale SS-19 produse de ruși.

Lasă un comentariu