Evenimentul zilei

Sam01252020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină Peste 1.700 de migranți au fost evacuați dintr-o tabără din Paris

Peste 1.700 de migranți au fost evacuați dintr-o tabără din Paris

30 Mai 2018 - 

Peste 1.700 de migranți au fost evacuați dintr-o tabără din Paris de autoritățile franceze care i-au dus pe aceștia în locuri de cazare special amenajate, scrie presa franceză.

Acțiunea, a 35-a organizată în capitala Franţei în ultimii trei ani, are scopul de a ”conduce persoanele vizate spre locuri de găzduire temporară în circa 20 de situri în Paris şi în regiunea pariziană, apoi să examineze situaţia administrativă a acestor persoane”, a precizat, într-un comunicat, ministrul de interne al Franţei, Gerard Collomb.
Migranții din această tabără sunt originari în principal din Sudan, Somalia şi Eritreea. Ei erau instalaţi în condiţii foarte precare, în corturi înghesuite de-a lungul canalului Saint-Denis.
Aşteptând cu calm să fie evacuaţi, toţi migranţii au ieşit din corturi cu bagajele în mână. Reprezentanţi ai CSR (Companii Republicate de Securitate, forţe specializate ale poliţiei franceze) au descins pe chei, alţii soseau în ambarcaţiuni.
Alte două tabere sunt instalate de două luni la Paris: canalul Saint-Martin, unde locuiesc circa 800 de migranţi (mai ales afgani) şi poarta la Chapelle, cu 300-400 de persoane.

Lasă un comentariu