Evenimentul zilei

Ma02252020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină Irakul a întreprins joi o lovitură aeriană împotriva unei poziţii a grupării Stat Islamic

Irakul a întreprins joi o lovitură aeriană împotriva unei poziţii a grupării Stat Islamic

07 Iunie 2018 - 

Avioane F-16 au distrus o clădire folosită de către membri ai conducerii grupării sunnite ultraradicale, a precizat armata într-un comunicat.

Gruparea Stat Islamic, care ocupa cândva o treime din teritoriul Irakului, a fost învinsă în general în ţară, dar reprezintă încă o ameninţare de-a lungul graniţei sale cu Siria.
''Avioane F-16 au bombardat în această dimineaţă aşa-numitul centru de comandă şi control unde de aflau lideri şi combatanţi ai bandei teroriste Daesh (Statul Islamic) în Hajin, pe teritoriul sirian'', se afirmă în comunicat.
Forţa aeriană irakiană a întreprins mai multe lovituri aeriene împotriva grupării Stat Islamic începând de anul trecut, cu aprobarea guvernului sirian al lui Bashar Al-Assad şi a coaliţiei internaţionale sub comandament american care luptă împotriva organizaţiei jihadiste.
Irakul are relaţii bune cu Iran şi Siria, principalii susţinători ai lui Al-Assad în războiul civil sirian, în timp ce beneficiază şi de sprijin puternic din partea coaliţiei.
Statul Islamic a recurs la tactici de gherilă de când şi-a abandonat obiectivul de a stăpâni un teritoriu şi de a înfiinţa un califat în zone din Irak şi Siria.

Lasă un comentariu