Evenimentul zilei

Sam07112020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină Raport FBI privind ancheta e-mail-urilor lui Hillary Clinton

Raport FBI privind ancheta e-mail-urilor lui Hillary Clinton

14 Iunie 2018 - 

Biroul de control din Ministerul american al justiţiei dă publicităţii mult-aşteptatul raport privind felul în care a gestionat poliţia federală FBI ancheta privind corespondenţa electronică a fostei candidate la preşedinţia SUA Hillary Clinton, despre care ea susţine că a contribuit la înfrângerea sa în alegeri în favoarea republicanului Donald Trump, relatează Reuters.

Inspectorii Ministerului justiţiei au urmărit să stabilească dacă afirmaţiile publice făcute de fostul director al FBI James Comey referitor la ancheta declanşată de agenţia sa cu privire la folosirea de către Hillary Clinton a unui server privat pentru a trimite e-mail-uri, în timp ce ea era secretar de stat, s-au bazat pe "consideraţii incorecte".
Mai concret, în iulie 2016, Comey a ţinut o conferinţă de presă neobişnuită în care a explicat de ce FBI nu recomandă punerea sub acuzare a lui Hillary Clinton în legătură cu folosirea serverului privat. El a criticat-o atunci pentru "neglijenţa sa extremă", dar a afirmat că nu sunt suficiente dovezi pentru a o acuza de o infracţiune federală.
James Comey a fost demis de Trump în mai a.c., în timp ce conducea o altă anchetă a FBI privind de această dată amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016, alegaţii respinse în mod repetat de Trump.
Raportul face referire şi la Peter Strzok şi Lisa Page, doi angajaţi ai FBI pe care republicanii i-au acuzat de părtinire în detrimentul lui Trump, după ce au fost făcute publice mii de sms-uri transmise de pe telefoanele lor de serviciu. Unele dintre aceste mesaje erau chiar anti-Trump, iar altele erau critice la adresa unor legislatori ca senatorul Bernie Sanders, învins de Hillary Clinton la alegerile primare democrate.
Cei doi, Page şi Strzok, au fost implicaţi atât în ancheta cu privire la Clinton, cât şi în cea privind Rusia. Robert Mueller l-a exclus pe Peter Strzok din echipa sa după ce a aflat de sms-uri.

Lasă un comentariu