Evenimentul zilei

Sam05252019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină Ungaria are şanse mari în lupta sa împotriva sistemului de cote obligatorii de redistribuire a migranţilor

Ungaria are şanse mari în lupta sa împotriva sistemului de cote obligatorii de redistribuire a migranţilor

14 Iunie 2018 - 

Oficialul ungar a explicat în cadrul unei conferinţe de presă că, la reuniunea de săptămâna trecută a miniştrilor de interne din Uniunea Europeană, doar cinci state au susţinut propunerea Bulgariei privind un sistem de cote de redistribuire necondiţionate şi obligatorii, iar alte 16 state au respins această propunere.

Guvernul ungar speră ca propunerea bulgară să nu fie acceptată la reuniunea Consiliului European din 28-29 iunie, care se va concentra asupra migraţiei, a spus oficialul ungar.
Propunerea oficială a Comisiei Europene continuă să aibă în vedere un sistem de cote de redistribuire a solicitanţilor de azil între statele membre fără o limită superioară, dar "avem şanse mari în această luptă", a insistat Gergely Gulyas.
Viitorul Ungariei constă în cooperarea europeană, dar guvernul ungar nu va putea accepta propunerea de buget decât dacă aceasta nu pedepseşte ţările care au înregistrat bune performanţe şi o creştere economică semnificativă, a declarat oficialul ungar.
Ungaria este favorabilă unui acord şi creării unui sistem corect de compensare a resurselor pierdute din cauza Brexitului, dar nu poate accepta principiul ca statelor membre să le fie luate resurse pentru a fi date migranţilor, a spus Gulyas, care a conchis că "metoda cea mai bună de scădere a cheltuielilor este de a reduce birocraţia de la Bruxelles".

Lasă un comentariu