Evenimentul zilei

Mie02202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină Cancelarul german Angela Merkel se va întâlni cu liderii celor trei partide care formează coaliţia pentru discuţii pe tema migraţiei

Cancelarul german Angela Merkel se va întâlni cu liderii celor trei partide care formează coaliţia pentru discuţii pe tema migraţiei

05 Iulie 2018 - 

Acordul face apel la înfiinţarea unor aşa-numite centre de tranzit în apropiere de graniţa sudică a Germaniei pentru cazarea unor grupuri de solicitanţi de azil, sub supravegherea poliţiei, în timp ce este verificat statutul lor.

Partidul Social-Democrat (SPD), partener din coaliţia de guvernare împreună cu blocul conservator CDU-CSU (Uniunea Creştin-Democrată şi ramura sa bavareză, Uniunea Creştin-Socială), trebuie însă să convină asupra problemei centrelor de tranzit şi au făcut cunoscut că nu vor accepta centre cu regim închis.
Potrivit unor surse guvernamentale, se aşteaptă ca liderii de partid să ajungă totuşi la un compromis.
În afară de disputele interne, cancelarul Merkel trebuie de asemenea să ajungă la înţelegeri cu ţări din UE care vor fi afectate de noua politică.
Premierul ungar Viktor Orban, unul dintre cei mai aprigi critici ai deciziei cancelarului de a menţine deschise graniţele Germaniei, este la Berlin joi pentru convorbiri cu Angela Merkel.
Horst Seehofer, ministru de interne şi şeful CSU, se întâlneşte între timp cu cancelarul austriac Sebastian Kurz pentru a negocia un acord în baza căruia Austria să-i primească înapoi pe migranţii care nu pot intra în Germania.

Lasă un comentariu