Evenimentul zilei

Vi03222019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină După ce au fost salvaţi de nava umanitară Lifeline, 52 de migranţi au plecat joi din Malta spre Franţa

După ce au fost salvaţi de nava umanitară Lifeline, 52 de migranţi au plecat joi din Malta spre Franţa

05 Iulie 2018 - 

Un total de 52 de migranţi din cei salvaţi de nava umanitară Lifeline, prinsă într-o dispută diplomatică, au plecat joi din Malta spre Franţa. Transferul s-a făcut în baza unui acord ad-hoc între nouă ţări pentru repartizarea celor 320 de migranţi care au debarcat în Malta pe 27 iunie.

Nava MV Lifeline a andocat pe insula mediteraneană după un blocaj diplomatic de şase zile între Italia şi Malta, care a declanşat o nouă criză a migranţilor în UE.
Impasul a fost rezolvat după ce s-a convenit că migranţii vor fi distribuiţi între Franţa, Irlanda, Italia, Portugalia, Luxemburg, Olanda, Belgia, Norvegia şi Malta.
Un purtător de cuvânt al guvernului său a declarat pentru dpa că nu este clar deocamdată câţi migranţi vor prelua celelalte opt state.
''Reprezentantul fiecărei ţări va veni în Malta pentru a face o evaluare'', a indicat purtătorul de cuvânt.
Între timp, în Malta se reia joi procesul împotriva căpitanului de pe Lifeline, acuzat că nava a intrat în apele malteze fără a fi fost înregistrată legal sau a avea licenţă.

Lasă un comentariu