Evenimentul zilei

Vi02222019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină Gonen Segev, un fost ministru israelian acuzat de spionaj în folosul Iranului

Gonen Segev, un fost ministru israelian acuzat de spionaj în folosul Iranului

05 Iulie 2018 - 

Potrivit actului acuzării, Gonen Segev, ministru al energiei şi infrastructurii între 1995 şi 1996, este acuzat de spionaj, asistenţă acordată inamicului în timp de război şi furnizarea de informaţii "în intenţia de a submina securitatea statului".

El este mai ales acuzat că, începând din 2012, în timp ce locuia în Nigeria, a furnizat informaţii privind amplasarea unor situri ale serviciilor de securitate israeliene, precum şi numele unor responsabili. Doar o parte din rechizitoriul necenzurat de către justiţie a fost făcută public, procesul ţinându-se cu uşile închise.
Potrivit mass-media, aproximativ 50 de articole din acest rechizitoriu au fost cenzurate din "motive de securitate". Ele se referă la modul în care Gonen Segev a obţinut informaţiile pe care le-a furnizat iranienilor şi asupra misiunilor care i-au fost încredinţate.
Segev a fost arestat în mai pe aeroportul Ben Gurion din apropiere de Tel Aviv şi apoi deţinut în secret până când serviciul de securitate internă, Shin Beth, a anunţat detenţia sa pe 18 iunie. Anterior, Guineea Ecuatorială i-a refuzat intrarea din cauza unei condamnări pentru trafic de droguri, potrivit versiunii Shin Beth.
Segev s-a întâlnit cu contactele sale iraniene în mai multe ocazii în diverse ţări şi le-a transmis informaţii despre securitatea şi resursele energetice din Israel, a precizat Shin Beth în momentul arestării sale.
El a fost numit apoi ministru al energiei şi infrastructurii. În 2003, acest medic a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru tentativă de fraudă cu cartea de credit. Un an mai târziu, el a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru trafic de droguri ecstasy.
Iranul este inamicul declarat al Israelului, care apreciază că programul nuclear şi balistic al Republicii islamice reprezintă pentru el o ameninţare existenţială, comentează France Presse.

Lasă un comentariu