Evenimentul zilei

Vi03222019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină Morţi şi răniţi în urma unor explozii la antrepozite de artificii din oraşul Tultepec Mexic

Morţi şi răniţi în urma unor explozii la antrepozite de artificii din oraşul Tultepec Mexic

06 Iulie 2018 - 

Cel puţin 24 de oameni au murit şi alţi 49 au fost răniţi într-o serie de explozii survenite joi la antrepozite de artificii în oraşul Tultepec din nordul Mexicului, aproape jumătate dintre victime fiind membri ai echipelor de salvatori, relatează AFP şi Reuters.

''Am numărat 24 de morţi - 17 la faţa locului şi şapte la spitale'', a comunicat parchetul local.
Potrivit autorităţilor, printre victime se află un minor, patru pompieri şi cinci poliţişti.
Imagini televizate au arătat ulterior o coloană de fum ridicându-se deasupra clădirilor la periferia oraşului şi sute de soldaţi, poliţişti şi pompieri intervenind la locul exploziilor.
Preşedintele mexican Enrique Pena Nieta a transmis condoleanţe familiilor victimelor pe Twitter, iar ministrul de interne Alejandro Ozuna a anunţat că va fi întreprins un ''control exhaustiv'' al tuturor autorizaţiilor. ''Ştim că este vorba despre un mod de viaţă şi de o tradiţie, dar trebuie să transmitem un mesaj comunităţii şi ei trebuie să înţeleagă că totul trebuie reglementat, pentru propria lor securitate'', a subliniat ministrul de interne.
Accidentele legate de industria pirotehnică sunt frecvente în Mexic şi mai ales la Tultepec, unde se fabrică artificii utilizate în mod tradiţional de mexicani la sărbători.

Lasă un comentariu