Evenimentul zilei

Joi02212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină Preşedinţia austriacă a Consiliului UE prioritizează rolul protector al Uniunii Europene

Preşedinţia austriacă a Consiliului UE prioritizează rolul protector al Uniunii Europene

09 Iulie 2018 - 

Preşedinţia austriacă a Consiliului UE prioritizează rolul protector al Uniunii Europene, a declarat, luni, ambasadorul Austriei la Bucureşti, Isabel Rauscher.

Rauscher a vorbit despre provocările cu care ţara sa se va confrunta în mandatul din fruntea Consiliului UE, anume stabilirea cadrului financiar multianual, criza migranţilor şi atmosfera dinaintea alegerilor europarlamentare. Ea a punctat că preşedinţia ţării sale se axează pe securitate - "securitatea şi în sensul clasic, dar şi din perspectivă economică".
"Din acest motiv, preşedinţia austriacă prioritizează rolul protector al Uniunii Europene, securitatea şi lupta împotriva migraţiei ilegale şi garantarea prosperităţii şi stabilitatea regională", a evidenţiat Rauscher.
"Puteţi conta pe România să vă continue şi să vă susţină priorităţile", a spus şeful diplomaţiei române, amintind că ţara noastră asigură preşedinţia din umbră în timpul mandatului Austriei la Consiliul Uniunii Europene.
El a amintit că România, de la începutul crizei migraţiei, "a pornit de la punctul de vedere că problema trebuie tratată de la originile sale".
Potrivit acestuia, "aderarea României şi Bulgariei la Schengen va reprezenta o consolidare importantă a securităţii interne şi externe a Uniunii Europene".
Totodată, întrebat referitor la intenţia Guvernului austriac de a diminua alocaţiile copiilor străini, ministrul Meleşcanu a afirmat: "Nu considerăm că se pot face discriminări între cetăţenii Uniunii Europene indiferent dacă vin din vest sau din est".

Lasă un comentariu