Evenimentul zilei

Ma03192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină Lidera Adunării Naţionale Marine Le Pen face apel la respectarea democraţiei, după confiscarea de fonduri ale partidului său

Lidera Adunării Naţionale Marine Le Pen face apel la respectarea democraţiei, după confiscarea de fonduri ale partidului său

09 Iulie 2018 - 

Marine Le Pen, lidera Adunării Naţionale (fostul Front Naţional), i-a îndemnat luni pe politicienii ''care luptă pentru democraţie să pună în prim plan principiile lor'' şi să denunţe confiscarea judiciară a 2 milioane de euro ajutoare publice acordate partidului său de extrema-dreaptă, informează AFP.

"Aştept ca ei să pună în prim plan principiile lor. Ca toţi cei care luptă pentru democraţie (...) să se ridice" împotriva confiscării fondurilor, a declarat Marine Le Pen la BFMTV şi RMC.
În cadrul dosarului privind presupuşi asistenţi fictivi ai europarlamentarilor din partea fostului Front Naţional, judecătorii francezi au cerut confiscarea a 2 milioane de euro din ajutorul public alocat Adunării Naţionale, care riscă să intre în încetare de plăţi, potrivit liderilor săi.
O "lovitură de stat a judecătorilor", a declarat Marine Le Pen. "Atunci când ai un principiu (...), îl aperi, inclusiv când este în interesul adversarului. Dacă mâine (partidul stângii radicale) Franţa Nesupusă ar fi în situaţia în care suntem noi, ei bine, eu aş veni să-i susţin", a dat ea asigurări
Marine le Pen a subliniat că "dacă nu va fi niciodată o Cameră de instrucţie care să se reunească în regim de urgenţă şi care să constate că a avut loc o încălcare a legii şi a Constituţiei de către judecători, atunci la sfârşitul lui august nu va mai exista Adunarea Naţională", "o veste terifiantă pentru Franţa, dar care va depăşi frontierele ţării". "Ce se va spune despre democraţia noastră?", a întrebat ea.
Totodată, Marine la Pen a criticat Parlamentul European, spunând că este "în afara legii". "Ei nu respectă nicio regulă a dreptului, nu respectă adversarul, nu respectă prezumţia de nevinovăţie", a subliniat preşedinta Adunării Naţionale.

Lasă un comentariu