Evenimentul zilei

Ma03192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină În cine să mai ai încredere, dacă și niponii au mințit? Un nou SCANDAL pe piața auto

În cine să mai ai încredere, dacă și niponii au mințit? Un nou SCANDAL pe piața auto

10 Iulie 2018 - 

Nissan a luat-o pe urmele Volkswagen și a falsificat testele de poluare ale vehiculelor sale, în speranța că nu se va prinde nimeni. 

Când cineva s-a prins, reprezentanții companiei au recunoscut că au falsificat testele cu privire la emisiile dioxidului de carbon. Toți arătau cu degetul spre Volkswagen și nu pricepea nimeni cum de un brand de top  a îndrăznit să tragă pe sfoară clienții fideli, dar, se pare că n-a fost nici pe departe singurul, scrie playtech.ro.

Nissan recunoaște că „au fost descoperite date falsificate din testele privind emisiile de gaze la majoritatea fabricilor sale din Japonia”, relatează luni BBC, conform Mediafax.

Potrivit sursei citate, compania nu a vrut să facă dezvăluiri referitoare la numărul mașinilor implicate, însă a declarat că emisiile și testele de economie de combustibil „au deviat de la mediul de testare prescris”.

Producătorul auto a adăugat că rapoartele de inspecție au fost „bazate pe valori de măsurare modificate”, promițând că va exista „o anchetă completă și cuprinzătoare” și că va lua „măsuri corespunzătoare” pentru a opri reapariția unor astfel de incidente în viitor.

Nissan nu a dezvăluit câte mașini au fost implicate în modificarea datelor sau dacă au fost implicate vehicule fabricate în afara Japoniei, scrie stiripesurse.ro.

 

 

 

Lasă un comentariu