Evenimentul zilei

Joi02212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină Mexicul și SUA promit să reunească cât mai curând familiile de migranţi separate

Mexicul și SUA promit să reunească cât mai curând familiile de migranţi separate

11 Iulie 2018 - 

Statele Unite şi Mexicul au promis că vor coopera cu state din America Centrală pentru a reuni cât mai curând posibil familii de migranţi separate la graniţa SUA, în contextul în care administraţia preşedintelui Donald Trump s-a confruntat cu critici asupra acestei măsuri, relatează Reuters.

Peste 2.300 de copii au fost separaţi de părinţii lor după ce administraţia SUA a pus în aplicare o politică de ''toleranţă zero'', la începutul lunii mai. Anunţată în aprilie, politica de 'toleranţă zero' implica separarea copiilor de părinţii lor, care erau imediat deferiţi justiţiei pentru trecere ilegală a frontierei.
Ministrul pentru securitate internă al SUA Kirstjen Nielsen s-a întâlnit cu ministrul de externe al Mexicului Luis Videgaray şi cu miniştri din America Centrală în oraşul Ciudad de Guatemala pentru a discuta cu privire la aceste măsuri de separare a familiilor de migranţi şi la modalităţile de a combate bandele criminale care profită de situaţia migranţilor.
Reuniunea ministerială din Guatemala a survenit în contextul în care un judecător a decis că guvenul SUA trebuie să reunească rapid cu familiile 63 de copii cu vârsta sub cinci ani care au fost separaţi de oficiali din imigraţie după trecerea frontierei SUA-Mexic, în caz contrar riscând sancţiuni.
Peste 500.000 de oameni traversează în fiecare an ilegal frontiera de sud a Mexicului, pentru a încerca apoi să ajungă în SUA, potrivit cifrelor ONU. Mulţi dintre ei fug din calea violenţei şi sărăciei din Guatemala, Salvador sau Honduras. În timpul traversării lor spre Mexic, ei sunt adesea victime ale bandelor criminale şi traficanţilor de fiinţe umane.

Lasă un comentariu