Evenimentul zilei

Ma05212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină Germania nu este prizoniera politicii ruseşti, i-a replicat lui Trump ministrul apărării german

Germania nu este prizoniera politicii ruseşti, i-a replicat lui Trump ministrul apărării german

11 Iulie 2018 - 

Germania nu este prizoniera politicii ruseşti, a declarat miercuri ministrul apărării german, Ursula von der Leyen, în replică la acuzaţia preşedintelui american Donald Trump, conform căreia Germania este "total sub controlul" Moscovei, informează Reuters.

"Avem o mulţime de probleme cu Rusia, fără nicio îndoială", a spus Von der Leyen în marja summitului Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) care se desfăşoară miercuri şi joi la Bruxelles. "Pe de altă parte, în mod cert trebuie să ţii deschise canalele de comunicare între ţări sau alianţe şi oponenţi", a spus ea, vorbind în limba engleză.
Preşedintele american Donald Trump a calificat miercuri Germania drept "prizonieră" a Rusiei, la începutul summitului NATO de la Bruxelles. Potrivit lui Trump, Germania este "total controlată de Rusia" din cauza acordului său "nepotrivit" cu Moscova privind gazoductul Nord Stream 2. Totodată, Trump a îndemnat Germania să-şi majoreze fără întârziere bugetul apărării, argumentând că este o "ţară bogată".

Lasă un comentariu