Evenimentul zilei

Ma03192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină Petro Poroşenko preşedintele ucrainean declară că nu se teme de întrevederea Putin-Trump

Petro Poroşenko preşedintele ucrainean declară că nu se teme de întrevederea Putin-Trump

12 Iulie 2018 - 

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a declarat că nu se teme de faptul că preşedintele american Donald Trump ar putea recunoaşte anexarea Crimeii de către Rusia în cadrul întrevederii pe care o va avea luni la Helsinki cu preşedintele rus Vladimir Putin, relatează dpa.

Poroşenko s-a întâlnit cu liderii NATO la Bruxelles la un summit în cadrul căruia aliaţii şi-au reafirmat deja angajamentul faţă de integritatea teritorială a Ucrainei şi au menţionat că nu vor recunoaşte niciodată anexarea ilegală a teritoriului ucrainean Crimeea.
Cu toate acestea, unii se tem că Trump s-ar putea să se răzgândească în această privinţă în cursul unei întâlniri foarte aşteptate cu Putin, programată luni, după ce Trump a refuzat anterior să excludă recunoaşterea de către SUA a anexării Crimeii de către Rusia.
"Nu mă tem de nimic", a spus Poroşenko. ''Avem un mesaj absolut puternic atât din partea Casei Albe, cât şi din partea Departamentului de Stat de a nu recunoaşte anexarea ilegală a Crimeii'' de către Rusia.
Joi, Trump a menţinut critica, spunând că aliaţii nu şi-au respectat contribuţia la cheltuielile pentru apărare şi plătesc doar "o parte din costul lor", potrivit unui mesaj difuzat pe Twitter.
"În plus, Germania a început să plătească Rusia, ţara de care vor să fie protejaţi, Miliarde de Dolari pentru nevoile lor de Energie venind dintr-o nouă conductă din Rusia. Inacceptabil! Toate statele membre NATO trebuie să-şi îndeplinească angajamentul de 2% şi acesta trebuie să ajungă în cele din urmă la 4%!'', a scris Trump în mesaj.

Lasă un comentariu