Evenimentul zilei

Lun05202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină Nava Diciotti, cu 67 de migranţi la bord, aşteptată joi după-amiază în portul sicilian Trapani

Nava Diciotti, cu 67 de migranţi la bord, aşteptată joi după-amiază în portul sicilian Trapani

12 Iulie 2018 - 

Cei 67 de migranţi salvaţi în largul coastelor libiene şi aflaţi pe nava Diciotti, a gărzii de coastă italiene, urmează să ajungă joi după-amiază în portul Trapani, din insula Sicilia, transmite dpa.

Ei au fost salvaţi duminică în apele teritoriale ale Libiei de către un remorcher italian şi au fost predaţi luni gărzii de coastă italiene, după ce ar fi ameninţat echipajul remorcherului.
Ministrul de interne italian Matteo Salvini a criticat acţiunea navei private italiene şi, într-o primă fază, a refuzat să deschidă porturile italiene pentru aceşti migranţi.
''Nu voi autoriza nicio debarcare atât timp cât nu există garanţii că infractorii - nu refugiaţii - care au răpit o ambarcaţiune prin violenţă vor ajunge pentru un timp la închisoare şi sunt trimişi cât mai curând posibil în ţara loc'', a afirmat miercuri Salvini.
Oficialul italian a publicat pe Facebook a listă cu naţionalităţile migranţilor ce arată că cel puţin unii dintre ei pot avea solicitări de azil credibile, provenind din ţări marcate de conflicte precum Sudan, Yemen şi Libia.
Transcriptul schimbului de mesaje radio între remorcher şi garda de coastă italiană, publicat de cotidianul Corriere della Sera, sugerează că migranţii s-au revoltat întrucât iniţial echipajul navei intenţiona să îi predea pazei de coastă libiene.

Lasă un comentariu