Evenimentul zilei

Sam05302020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină În Mexic au fost arestați 205 de agenţi de poliţie, printre care 20 uzurpatori

În Mexic au fost arestați 205 de agenţi de poliţie, printre care 20 uzurpatori

24 August 2018 - 

Autorităţile mexicane au arestat 250 de agenţi în uniformă, poliţişti şi agenţi municipali de întreţinere a spaţiului public, ca răspuns la o rată a infracţionalităţii crescută, dar au descoperit că 20 dintre ei nici nu făceau parte din forţele de ordine, informează vineri AFP.

Dintre cei 368 de agenţi care lucrau în municipiul Tehuacan, în statul Puebla (centru), "20 se aflau în situaţie ilegală, nu erau înregistraţi, nu au trecut examenele de control şi testele de îndemânare", a declarat pentru presă Jesus Morales, secretar pentru Securitate Publică al statului Puebla.
Autorităţile statului au decis să preia controlul asupra poliţiei municipale din Tehuacan şi altor servicii, suspectate de legături cu crima organizată.
"Preluăm controlul asupra închisorii, departamentului de poliţie, departamentului de circulaţie şi centrului pentru intervenţie de urgenţă", a adăugat Morales.
Tehuacan este situat la 252 de kilometri de capitala mexicană şi are o populaţie de circa 320.000 de locuitori. Acesta este al treilea municipiu din statul Puebla a cărui securitate este preluată de guvern. În primul, San Martin Texmelucan, 200 de poliţişti au fost destituiţi din funcţie şi dezarmaţi la 2 mai, suspectaţi de legături cu grupuri criminale specializate în furt de carburant din conductele companiei Pemex (Petroleos Mexicanos).
Operaţiuni similare au avut loc în alte localităţi din Mexic, pradă unui val de violenţe cauzate de traficul de droguri.

Lasă un comentariu