Evenimentul zilei

Mie05272020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină Rusia pregătește un nou proiect de lege. Va crește la 21 de ani vârsta legală pentru consumul de alcool

Rusia pregătește un nou proiect de lege. Va crește la 21 de ani vârsta legală pentru consumul de alcool

15 Decembrie 2018 - 

Ministerul Sănătății din Rusia pregătește un proiect de lege pentru majorarea vârstei legale de la care se permite consumul de alcool de la 18 la 21 de ani, scrie Interfax.

În septembrie, viepremierul Tatyana Golikova a anunțat că ministerul Sănătății va propune creșterea vârstei de la care permite consumul de alcool până în februarie 2019, măsura fiind parte a unui proiect național de îmbunătățire a sănătății populației până în 2024.

”La o vârstă mai mică, alcoolul nu afectează numai sănătatea, ci și comportamentul, inclusiv obișnuința de a bea ce se va manifesta în viitor”, a explicat un purtător de cuvânt al ministerului.

Statisticile oficiale susțin că, în Rusia, consumul de alcool, a scăzut cu o treime între 2009 și 2016. Autoritatea pentru drepturile consumatorilor, Rospotrebnadzor, spune că această scădere s-a datora legilor privind prețurile minime, interdicției de a face reclamă și restricțiile la vânzările de alcool.

În noiembrie, potrivit unui sondaj a operatorului de stat VTsIOM, 78% dintre ruși sunt în favoarea mjorării vârstei legale pentru băutură de la 18 la 21 de ani.

Lasă un comentariu