Evenimentul zilei

Dum06162019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină Putin amenință din nou

Putin amenință din nou Recomandat

03 Ianuarie 2019 - 

Potrivit agenției Associated Press, președintele Vladimir Putin a asistat în 26 decembrie la testarea unei noi rachete hipersonice despre a declarat că va intra în dotarea Forțelor Strategice de Apărare Antirachetă ruse în anul 2019.

 

Un succes extraordinar și un cadou excelent de Anul Nou pentru poporul rus”, a afirmat Vladimir Putin la finalul exercițiului.

Racheta Avangard a fost lansată de la baza Dombarovski din sudul Munților Urali și a lovit cu succes o țintă aflată la aproximativ 6.000 de kilometri depărtare, în poligonul Kura din Peninsula Kamceatka, potrivit unui comunicat al Kremlinului citat de Associated Press.

Avangard se numără printre armele nucleare prezentate de președintele rus în luna martie 2018, despre care a afirmat că țara sa le dezvoltă ca răspuns la extinderea sistemului defensiv american. Potrivit lui Vladimir Putin, racheta este imposibil de detectat de un sistem antibalistic adversar.

Pe de altă parte analiști citați de postul de televiziune CNN avertizează că declarațiile oficialilor ruși referitoare la progresele militare nu sunt susținute, deseori, de realitate.

Limitarea fondurilor și a altor resurse ale industriei de apărare au periclitat eforturile de modernizare strategică sau non-strategică ale armatei ruse, potrivit opiniilor lui Joseph Trevithick, expert în cadrul think tank-ului GlobalSecurity.org, publicate pe blogul The War Zone și citate de CNN. Rămîne de văzut cît de rapid și în ce măsură își va pune, efectiv, Kremlinul noua armă hipersonică în funcțiune”.

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu