Evenimentul zilei

Dum06162019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină Rusia încearcă să influențeze alegerile din Israel?

Rusia încearcă să influențeze alegerile din Israel? Recomandat

10 Ianuarie 2019 - 

Cotidianul Times of Israel” a citat declarațiile directorului agenției interne de securitate israeliene (Shin Bet), Nadav Argaman, potrivit cărora serviciile secrete ale unui stat intenționează să altereze rezultatul scrutinului parlamentar, programat pe 9 aprilie, prin atacuri cibernetice.

 

“Nu pot spune în favoarea cui va fi intervenția, dar vor fi atacuri cibernetice”, a declarat Nadav Argaman.

De asemenea, șeful Shin Bet a avertizat cetățenii israelieni asupra pericolului unor campanii de dezinformare care ar putea fi lansate în social media, unul din scopurile acestora fiind subminarea încrederii populației în instituțiile guvernamentale.

Într-o analiză publicată pe site-ul israelian Ynetnews.com, autorul Ron Ben Yishal apreciază că unul dintre statele la care s-a referit oficialul israelian ar putea fi Rusia  care a fost acuzată că a influențat prin atacuri cibernetice rezultatul scrutinului electoral prezidențial desfășurat în Statele Unite în 2016. Analistul menționează că SUA nu este singurul stat care a fost vizat de Rusia în perioada electorală. Un alt exemplu îl constituite Franța, unde cu o zi înainte de data alegerilor, hackerii au atacat computerele candidatului Emmanuel Macron, făcînd publice sute de documente. Rusia a fost acuzată că a intervenit și în alegerile electorale din Germania unde Angela Merkel, deși a cîștigat  cu cel mai mare număr de voturi, a pierdut puterea în Parlament, partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania dobîndind pentru prima dată drepturi legislative.

 

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu