Evenimentul zilei

Dum05192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină Majoritatea rușilor cred că Vladimir Putin și alți politicieni de vîrf le ascund adevărul - sondaj

Majoritatea rușilor cred că Vladimir Putin și alți politicieni de vîrf le ascund adevărul - sondaj Recomandat

14 Februarie 2019 - 
Majoritatea rușilor cred că Vladimir Putin și alți politicieni de vîrf le ascund adevărul - sondaj Moskva News Agency

Potrivit publicației Moscow Times majoritatea cetățenilor ruși consideră că liderii politici și oficialii mint despre situația reală a țării, conform celui mai recent sondaj de opinie realizat de institutul independent Levada Center.

 

Încrederea populației în instituții precum Președinția, Guvernul Duma de Stat și partidele politice a atins cel mai scăzut nivel de la votarea măsurii legislative nepopulare privind creșterea vîrstei de pensionare în 2018, conform Moscow Times. În același imp, publicarea de statistici economice optimiste, la cîteva luni după numirea unui nou director al Institutului national rus de statistică, a generat scepticism în rîndul populației în condițiile în care inflația a afectat veniturile cetățenilor de rînd, de la începutul anului.

 Potrivit rezultatelor sondajului  Lavada Center publicate luni, 52% din respondenții ruși au declarat că oficialii ruși ascund întotdeauna, sau de cele mai multe ori, adevărul atunci cînd vorbesc despre situația politică a țării, sistemul de sănătate, pensii sau combaterea criminalității.

Neîncrederea în politicieni a crescut cu 15 procente comparativ cu anul trecut și a devenit o opinie majoritară pentru prima oară în 8 ani de cînd institutul sociologic a introdus întrebarea în grila sa de sondaje.

Oamenii văd cum le scade nivelul de trai în timp ce liderii politici le spun că a crescut, a declarat pentru cotidianul economic Vedomosti analistul politic Nikolai Petrov care a comentat rezultatele sondajului.

Opinia cetățenilor ruși privind politicienii contrastează cu  părerea acestora referitoare la apropiați despre care 37% dintre respondenți au afirmat că singurii în care au încredere.

Un sociolog din cadrul institutului Levada a declarat publicației Vedemosti această frică a oamenilor de autorități este moștenită din perioada sovietică. De aceea, populația are încredere numai în cercurile apropiate – familie și prieteni.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1.600 de persoane în 50 de regiuni ale Rusiei în perioada 22-28 noiembrie.

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu