Evenimentul zilei

Dum05192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină Graniţa muntoasă dintre Bosnia şi Croaţia a devenit principala noua poartă de intrare în UE

Graniţa muntoasă dintre Bosnia şi Croaţia a devenit principala noua poartă de intrare în UE

13 Martie 2019 - 

Migranţii şi refugiaţii încearcă să evite gardul de la frontiera Ungariei cu Serbia şi o lungă călătorie prin câmpiile de la vest de graniţa Croaţiei cu Serbia.

Persoanele care traversează frontiera UE dinspre Bosnia sunt ''private cu regularitate de şansa de a cere protecţie internaţională şi deseori sunt respinse în mod violent'', a afirmat organizaţia Amnesty International cu sediul la Londra.
Amnesty a intervievat 94 de refugiaţi în perioada iunie 2018 - ianuarie 2019 pentru raportul său şi aproape toţi au declarat că au fost respinşi de către poliţia croată, adesea violent. Mulţi au încercat să treacă frontiera de mai multe ori.
Persoanele intervievate au relatat cazuri de bătaie, reţinere prelungită, hărţuire fără acces la procedurile de azil şi confiscare de bunuri personale precum îmbrăcăminte, încălţăminte, telefoane mobile şi altele. Mulţi s-au plâns că au fost nevoiţi să meargă desculţi în frig kilometri întregi.
Mai multe mii de persoane sunt blocate în Bosnia în apropiere de graniţă, în oraşele Bihac şi Velika Kladusa. Migranţii trăiesc în fabrici abandonate şi autorităţile sunt slab echipate pentru a face faţă crizei.
Potrivit Amnesty, Bosnia ar trebui să ceară asistenţă suplimentară din partea UE pentru ameliorarea condiţiilor persoanelor aflate în tranzit sau care sunt blocate.

Lasă un comentariu