Evenimentul zilei

Ma07232019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină Donald Trump este „100% pregătit” să închidă frontiera cu Mexicul

Donald Trump este „100% pregătit” să închidă frontiera cu Mexicul

03 Aprilie 2019 - 

Preşedintele SUA, Donald Trump, a afirmat din nou marţi că este pregătit să închidă frontiera de sud a Statelor Unite dacă autorităţile mexicane nu acţionează pentru a stăvili intrarea migranţilor în SUA.

„Dacă ele nu fac asta sau dacă nu ajungem la un acord cu Congresul, frontiera va fi închisă, este 100% sigur”, a declarat de la Casa Albă şeful statului american, relatează AFP, citat de Agerpres. Închiderea va fi poate numai „pe secţiuni întinse ale frontierei”, şi nu pe toată lungimea sa, a precizat el, înainte de a promite un anunţ „pentru următoarele zile”.

Vineri, Donald Trump a ameninţat într-un mesaj pe Twitter că va închide frontiera din această săptămână dacă Mexicul „nu va pune capăt imediat întregii imigraţii ilegale care ajunge în Statele Unite”.

Mai multe voci, mai ales din rândul republicanilor, s-au făcut auzite ulterior pentru a-l avertiza asupra consecinţelor unei asemenea decizii pentru economia americană. „Sigur va avea un impact asupra economiei americane”, a recunoscut Donald Trump, dar „securitatea este mai importantă”, a subliniat el.

Preşedintele Trump a făcut din lupta împotriva imigraţiei ilegale din America Centrală o prioritate, promiţând în cursul campaniei din 2016 că va construi un zid la frontiera cu Mexicul.

El a mai ameninţat în decembrie, la începutul celui mai lung „shutdown” (blocajul parţial al administraţiei federale) din istoria SUA, că va închide frontiera dacă democraţii din Congres nu acceptă să finanţeze zidul. Ulterior, Donald Trump a decretat o „urgenţă naţională” pentru a trece peste Camera reprezentanţilor şi Senat şi a debloca astfel fondurile necesare ridicării zidului controversat.

Lasă un comentariu