Evenimentul zilei

Ma02182020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină Cum creează Rusia confuzie în dezbaterile din mediul american privind vaccinarea

Cum creează Rusia confuzie în dezbaterile din mediul american privind vaccinarea Recomandat

11 Aprilie 2019 - 
Cum creează Rusia confuzie în dezbaterile din mediul american privind vaccinarea Getty Images

În ultimele săptămâni oficiali din domeniul sănătății publice americane s-au lansat într-o amplă campanie de combatere a cazurilor de pojar din SUA care până la 04.04.2019 au ajuns la 465, mai mult decât totalul îmbolnăvirilor înregistrate în anul 2018.

 

În opinia analistului „Foreign Policy” Katherine Kirk, mai nou, trolii ruși nu se mulțumesc cu manipularea în scop electoral încearcă sa provoace discordie și în ceea ce privește sănătatea publică.

În opinia expertului, la evoluția rapidă a cazurilor de pojar a contribuit campania anti-vaccinare de origine rusească al cărei obiectiv final este de a exacerba neîncrederea americanilor unul față de celălalt și erodarea încrederii în societate și instituții.

Studiul recent realizat de profesorul David Roniatowski, din cadrul Universității „George Washington”, a relevat că mii de conturi rusești utilizate pentru a răspândi dezinformare au promovat mesaje anti-vaccinare. După analizarea a aproximativ 2 milioane de tweet-uri înregistrate între anii 2014 – 2017 concluzia a fost că trolii ruși au diseminat mai multe materiale anti-vaccinare decât ceilalți utilizatori ai Twitter-ului.

Studiul a sugerat că, dând iluzia unei dezbateri la nivel local, completată de conținut care militează atât pentru cât și împotriva vaccinării, Rusia ar putea să profite mult mai bine de temerile și diviziunile dintre americani și să le exploateze.

Exemple de astfel de tweet-uri sunt: „#vaccinurile sunt alegerea părinților. Alegerea unei culori a unui mic sicriu #VaccinateUS”, „Știați că a existat o bază de date secretă a SUA in care figurau toți copii vaccinați?#Vaccinate US”.

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu