Evenimentul zilei

Joi07022020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină Regele Maha Vajiralongkorn şi regina Suthida vor apărea în balconul Palatului Regal din Bangkok

Regele Maha Vajiralongkorn şi regina Suthida vor apărea în balconul Palatului Regal din Bangkok

06 Mai 2019 - 

Regele Maha Vajiralongkorn şi regina Suthida vor apărea în balconul Palatului Regal din Bangkok pentru a saluta publicul luni, ultima dintre cele trei zile de ceremonii organizate pentru a celebra încoronarea noului suveran al Thailandei, informează DPA.

 

Această încoronarea mult amânată, al cărei cost a fost estimat la 31 de milioane de dolari, a avut loc la doi ani şi jumătate după ascensiunea pe tron a lui Maha Vajiralongkorn în urma morţii tatălui său, fostul rege Bhumibol Adulyadej.

Este prima încoronare oficiată în Thailanda după o pauză de aproape 70 de ani, fiind prima şi probabil ultima la care vor fi asistat cei mai mulţi dintre locuitorii acestui regat pe durata vieţii lor.

Noul suveran a purtat sâmbătă, în prima zi a ceremoniilor, o coroană multietajată de 7,3 kilograme, realizată din aur şi diamante şi datând din urmă cu două secole, iar duminică a fost purtat într-o lectică aurie pe străzile Oraşului Vechi din Bangkok, în cadrul unei parade ce a durat şapte ore şi la care au asistat peste 200.000 de persoane.

Deşi prezenţa reginei Suthida nu figurează în programul oficial de încoronare, Guvernul thailandez a confirmat că ea se va afla alături de suveran în timpul primei lor apariţii publice împreună în calitate de rege şi regină a Thailandei. Ei vor apărea în balconul Palatului Regal la ora locală 16:30 (09:30 GMT).

Surprinzându-şi compatrioţii, regele thailandez, în vârstă de 66 de ani, s-a căsătorit cu Suthida Vajiralongkorn na Ayudhya, în vârstă de 40 de ani, comandanta adjunctă a gărzii sale personale, având rang de general, căreia i-a acordat titlul de regină a Thailandei, miercuri, cu trei zile înainte de a fi încoronat.

Despre regina Suthida, o fostă însoţitoare de zbor, se zvonea de multă vreme că ar fi avut o legătură romantică cu regele Vajiralongkorn, însă relaţia lor nu a fost confirmată niciodată în mod public până săptămâna trecută.

Numeroşi thailandezi, purtând cămăşi galbene - culoarea regalităţii din această monarhie -, au început să se reunească în parcul aflat în faţa Palatului Regal din Bangkok luni dimineaţă, încercând să obţină cele mai bune locuri pentru a putea să îi vadă cât mai bine pe noul rege şi pe noua regină a Thailandei.

Susţinătorii fideli ai monarhiei au adus cu ei pălării şi umbrele pentru a se feri de soare şi de căldura sufocantă a verii thailandeze. Unii dintre ei au leşinat, determinându-i pe angajaţii medicali sosiţi la faţa locului să ia măsuri preventive şi să stropească mulţimea cu apă.

Lasă un comentariu