Evenimentul zilei

Ma02182020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină Rusia a suplimentat efectivele și echipamentele militare în Crimeea

Rusia a suplimentat efectivele și echipamentele militare în Crimeea Recomandat

13 Iunie 2019 - 
Imagine din satelit furnizată de Planet Labs care arată un sistem antiaerian rusesc S-400 din apropiere de Sevastopol, Crimeea Imagine din satelit furnizată de Planet Labs care arată un sistem antiaerian rusesc S-400 din apropiere de Sevastopol, Crimeea

Potrivit unei analize publicate de site-ul Defense One, în ultimele 18  luni, Rusia a adus  armament, aeronave militare și trupe suplimentare  în Peninsula Crimeea. Publicația, specializată pe domeniul militar, a citat oficiali din serviciile de intelligence americane care au analizat imagini din satelit ale peninsulei de dată recentă furnizate Defense One de compania Planet Labs.

 

Fotografiile, realizate în perioada ianuarie 2018-aprilie 2019, arată că Moscova a transferat cinci baterii S-400, cinci sisteme de apărare antiaeriană S-300 și avioane de luptă în patru baze militare din Crimeea. De asemenea, în imagini s-au putut observa îmbunătățiri ale infrastructurii care datează din perioada sovietică. Potrivit analiștilor, noile evoluțiile observate indică faptul că Rusia nu are nicio o intenție să returneze Ucrainei în viitorul apropiat teritoriul ocupat în 2014.

În schimb, analiștii au declarat că suplimentarea militară îi oferă Moscovei o putere mai mare de control a Mării Negre și plasează trupele ofensive și navele militare mai aproape de Orientul Mijlociu.

Această concentrare de forțe militare sugerează că Rusia este interesată să își sporească capacitatea de control asupra Mării Negre, ceea ce îi poate conferi, ulterior posibilitatea, să proiecteze putere dincolo de această zonă”, a declarat Sarah Bidgood, directorul Programului de Nonproliferare în Eurasia al Centrului pentru Studii privind Nonproliferarea James Martin” din cadrul Colegiului Middlebury.

Sarah Bidgood a  opinat că “este vorba de o suplimentare semnificativă a forțelor. Alianța Nord-Atlantică o să fie presată din ce în ce mai  mult de țările aliate din zonă să demonstreze că este capabilă să respingă încercările Rusiei de a obține un control sporit asupra Mării Negre. Din punctul meu de vedere, este vorba de un mediu periculos”.

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu