Evenimentul zilei

Joi08062020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină Comisia Electorală Centrală a Rusiei a refuzat înregistrarea a doi candidați proeminenți ai opoziției la alegerile pentru consiliul municipal

Comisia Electorală Centrală a Rusiei a refuzat înregistrarea a doi candidați proeminenți ai opoziției la alegerile pentru consiliul municipal

08 August 2019 - 

Comisia Electorală Centrală a Rusiei a menținut deciziile anterioare ale filialei sale din Moscova de a refuza înregistrarea a doi candidați proeminenți ai opoziției la alegerile pentru consiliul municipal din capitala rusă, de pe 8 septembrie. 

 

În ciuda protestelor pe care le-a cauzat deja interdicția, comisia a respins miercuri plângerile politicianului Dmitri Gudkov și ale activistei Liubov Sobol de la mișcarea anticorupție a lui Aleksei Navalnîi.

Alți 19 candidați independenți și ai opoziției au depus plângeri împotriva refuzului de a fi înregistrați la alegerile municipale. Autoritățile electorale susțin că unele semnături de sprijin prezentate de candidați ar fi nevalabile. Forțele speciale ruse au reținut sute de participanți la două ample proteste de stradă împotriva acestor decizii, care au avut loc la Moscova în ultimele două săptămâni.

 

Lasă un comentariu