Evenimentul zilei

Ma07142020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină La alegerile din Elveția Conservatorii naţionalişti din UDC rămân în frunte

La alegerile din Elveția Conservatorii naţionalişti din UDC rămân în frunte

20 Octombrie 2019 - 

Conservatorii naţionalişti ai Uniunii Democratice de Centru (UDC, de extremă dreaptă, cunoscută şi sub denumirea de Partidul Poporului Elveţian) conduc în alegerile federale de duminică din Elveţia, dar cu un scor mai mic faţă de precedentul scrutin, conform primelor proiecţii ale televiziunii elveţiene care menţionează un puternic avans al formaţiunilor ecologiiste, potrivit Reuters.

UDC ar fi obţinut 26,3% din voturi faţă de 29,4% în urma cu patru ani.
Partidul Socialist (PS) este şi el în scădere, de la 18,8% la 16,5%. Liberalii din PLR îşi păstrează locul al treilea, cu 15,2% (-1,2 puncte).
Partidele ecologiste confirmă în schimb avansul anunţat de sondaje cu privire la intenţiile de vot.
Trecând de la 7,1 la 12,7%, Verzii devin al patrulea partid al ţării. Liberalii verzi câştiga 3 puncte, de la 4,6 la 7,6%.
Problema schimbărilor climatice a fost una dintre temele majore ale campaniei electorale.
Cu patru ani în urmă, problema migraţiei a fost cea care a dominat dezbaterea, permiţând UDC să înregistreze cea mai bună performanţă a sa în alegeri federale, obţinând cele mai multe mandate.
Succesul ecologiştilor ar putea schimba componenţa consiliului federal, guvernul confederal ale cărui şapte locuri sunt în prezent împărţite între UDC (două locuri), PS (două locuri), PLR (două locuri) şi creştin-democraţii (un loc).

Lasă un comentariu