Evenimentul zilei

Sam08082020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină În Rusia are loc o revoluție la nivelul conștiinței de masă. Se anunță noi proteste!

În Rusia are loc o revoluție la nivelul conștiinței de masă. Se anunță noi proteste! Recomandat

28 Octombrie 2019 - 

Protestele din vara anului 2019 din Moscova indică existența unui profund sentiment de nemulțumire a cetățenilor ruși față de politicile adoptate de Kremlin, precum și a unor diviziuni vizibile la nivelul societății ruse. Într-un material semnat de analistul Ksenia Kirilova, pentru prestigiosul think-tank Atlantic Council, a fost evidențiată disponibilitatea cetățenilor ruși de a protesta pentru a-și arăta frustrarea față de situația politică și economică actuală.

După ce oficialii ruși le-au interzis celor aflați în opoziție să candideze la alegerile pentru Dumele locale, în luna august a anului 2019 au izbucnit proteste la Moscova. Acest tip de proteste sunt din ce în ce mai frecvente, iar sondajele arată că încrederea populației în președintele Vladimir Putin este în declin.

Potrivit unui sondaj publicat în ianuarie 2019 de Centrul Rus de Cercetare a Opiniei Publice, nivelul de încredere al cetățenilor în președintele Vladimir Putin a atins punctul cel mai scăzut din ultimii 30 de ani. La acel moment, doar 33% dintre respondenți au declarat că au încredere în președinte. Procentul a continuat să scadă, până la sfârșitul lunii mai, ajungând la 31,7%. Declinul a debutat în vara anului 2018, atunci când Vladimir Putin a anunțat majorarea vârstei de pensionare și TVA-ului.

Și procentul cetățenilor care susțin politica externă promovată de președintele Vladimir Putin a înregistrat un declin, începând cu anul 2018. Potrivit cercetătorului Anastasia Nikolskaya, cetățenii ruși doresc ca Federația Rusă să aibă o politică externă pașnică.

În Rusia, situația este agravată de faptul că autoritățile încearcă permanent să creeze cetățenilor impresia că stau într-o țară asemenea unei cetăți asediate, situație care, spun ei, nu ar permite o evoluție a nivelului de trai. Potrivit think-tank Atlantic Council, în prezent, în Rusia, veniturile continuă să scadă pentru al șaselea an consecutiv, vârsta de pensionare a fost majorată, economia nu permite dezvoltarea antreprenoriatului privat de succes, iar poliția jefuiește populația.

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu