Evenimentul zilei

Lun02172020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină Ambițiile navale ale Rusiei sunt 100% nerealiste!

Ambițiile navale ale Rusiei sunt 100% nerealiste!

01 Noiembrie 2019 - 

The National Interest a publicat recent un articol semnat de Robert Farley, autorul bestseller-ului The Battleship, care demonstrează că la momentul actual, ambițiile Rusiei de putere navală nu sunt realiste. Robert Farley arată că Forțele Navele Ruse sunt slabe, iar în anii următori se pot transforma într-o adevărată catastrofă!

 

Rusia a moștenit o flotă puternică și modernă de nave de suprafață și submarine, dar nu a fost capabilă să o întrețină, mare parte din aceasta dispărând. Ceea ce a rămas sunt unități foarte vechi, care necesită reparații majore. Oficialii ruși au anunțat proiecte importante în acest domeniu, însă nu foarte multe dintre ele s-au concretizat, iar criza financiară a accentuat problemele pe care Rusia le avea în privința capacității de construcție navală.

Comparațiile la nivel internațional în domeniu pun Rusia într-o lumină proastă. Americanii au finalizat în 5 ani construcția navei cu sistem de luptă Arleigh Burke, pe când, cel mai mare succes al rușilor îl reprezintă construcția navei Admiral Grigorovich și a navei Admiral Gorshkov, care au durat 7, respectiv 9 ani. Mai mult, nava construită de americani este aproape dublă ca mărime decât cele pe care Rusia se chinuie să le finalizeze.

Potrivit expertului asociat al Universității Harvard, Dmitry Gorenburg, ambițiile navale ale Rusiei sunt în totalitate nerealiste. Până când Rusia nu își va restabili industria navală, nu va putea concura cu China, Japonia sau Coreea de Sud. De asemenea, până când nu își va restructura economia, nu va fi capabilă să pună pe picioare industria navală.

În prezent, din punct de vedere al flotei militare, statul rus trăiește cu același handicap pe care îl aveau și predecesorii săi, Uniunea Sovietică și Imperiul Rus. Forțele Navale ale Rusiei sunt divizate în patru flote diferite, însă nici una dintre acestea nu le poate sprijini cu ușurință pe celelalte. Pe scurt, specialistul spune că Forțele Navele ale Rusiei sunt într-o condiție foarte proastă, iar Rusia nu este capabilă în acest moment să o reconstruiască, ambițiile sale fiind o utopie.

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu