Evenimentul zilei

Ma02182020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină Un parlamentar din Hong Kong, Junius Ho, susținător al politicilor Beijingului, a fost înjunghiat de un protestatar

Un parlamentar din Hong Kong, Junius Ho, susținător al politicilor Beijingului, a fost înjunghiat de un protestatar

06 Noiembrie 2019 - 

Bărbatul care l-a atacat pe Junius Ho s-a apropiat de oficial oferindu-i flori și cerându-i să facă o fotografie cu el, timp în care l-a înjunghiat cu un cuțit.

Parlamentarul, rănit, împreună cu alți martori, l-au imobilizat pe atacator imediat după incident.
Accidentul este ultimul dintr-o serie de atacuri împotriva persoanelor care susțin oricare dintre părțile crizei din Hong Kong. Protestatarii pro-democrație, l-au acuzat în luna iulie pe Junius Ho de organizarea de atacuri împotriva civililor în stația locală Yuen Long.
Ulterior, oficialul din Hong Kong a transmis că atacatorii, din iulie, își „apără casa și oamenii lor", dar a negat vreo implicare în incident. Acesta a fost văzut dând mâna cu atacatorii din stația Yuen Long.
Protestele în Hong Kong, care deseori au fost marcate de incidente violente între demonstranți și forțele de ordine, au izbucnit în urmă cu cinci luni, ca reacţie la controversatul proiect de lege ce ar fi facilitat extrădările spre China continentală. Manifestanţii contestă politicile Guvernului local pro-Beijing, condus de Carrie Lam.

Lasă un comentariu