Evenimentul zilei

Vi04032020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină Franţa este paralizată din cauza grevei

Franţa este paralizată din cauza grevei

16 Decembrie 2019 - 

Șoferii francezi erau blocaţi astăzi în ambuteiaje pe distanţe de peste 600 km în regiunea pariziană, în cea de-a 12-a zi de greve împotriva proiectului de reformă a sistemului de pensii, relatează dpa, citat de agerpres.ro.

Un site guvernamental de monitorizare a arătat, în jurul orei locale 09.00 (08.00 GMT), şiruri de două ori mai lungi de maşini decât în mod obişnuit la ora de vârf a dimineţii.
Sindicatele îi cer guvernului preşedintelui Emmanuel Macron să reanalizeze sau să retragă planul de unificare a regimurilor de pensii.
Sindicatele moderate, nemulţumite de decizia guvernului de a creşte vârsta minimă de pensionare la 64 de ani, s-au alăturat celor de orientare dură în apelurile pentru noi proteste marţi.
Cea mai mare parte a reţelei de metrou din Paris a rămas închisă sau funcţionează cu un serviciu minimal, perturbări majore înregistrând şi trenurile suburbane.
Compania feroviară naţională SNCF a anunţat că două din trei trenuri de mare viteză TGV au fost anulate, după ce în primele zile de grevă a circulat doar unul din zece.
Laurent Berger, liderul confederaţiei sindicale CFDT, de orientare moderată, a declarat la postul de radio FranceInfo că ar trebui să existe 'un armistiţiu' pentru a le permite oamenilor să călătorească acasă de Crăciun.
Majoritatea sindicatelor de orientare radicală au propus ca greva să continue pe durata sărbătorilor, intenţie criticată de guvern.


Lasă un comentariu