Evenimentul zilei

Sam01252020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină România LIVE// Încheierea mandatului Preşedinţiei României la Consiliul UE, marcată vineri la Ateneul Român

LIVE// Încheierea mandatului Preşedinţiei României la Consiliul UE, marcată vineri la Ateneul Român

12 Iulie 2019 - 

Finalul de mandat al Preşedinţiei rotative a României la Consiliul Uniunii Europene va fi marcat, vineri de la ora 19:00, printr-un concert la Ateneul Român, eveniment la care va participa premierul Viorica Dăncilă, printre alţi demnitari.

Media

VC: privesc.eu

Vineri, începând cu ora 19.00, va avea loc, la Ateneul Român, Concertul extraordinar susţinut de Orchestra Română de Tineret, cu ocazia încheierii mandatului Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, arată o informare a Guvernului, relatează mediafax. La eveniment va participa şi prim-ministrul Viorica Dăncilă, printre alţi demnitari.

„În această seară, am onoarea de a găzdui evenimentul dedicat încheierii mandatului Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, alături de echipa de oameni extraordinari care au contribuit la acest succes. A fost un mandat marcat de performanţă, în care România şi-a dovedit puternicul ataşament faţă de valorile europene şi a lucrat pentru consolidarea marelui proiect european, pentru o Uniune a cetăţenilor, a libertăţilor, a eforturilor şi a forţelor noastre comune. Suntem mândri de rezultate şi ne dorim ca toţi românii să simtă această mândrie, pentru că ţara noastră a reconfirmat că este o voce puternică şi un partener serios, care lasă o bază solidă pentru următorul capitol al construcţiei europene”, potrivit unui mesaj publicat vineri de Viorica Dăncilă.

La Ateneul Român a avut loc, pe 10 ianuarie, şi ceremonia de deschidere a Preşedinţiei Rotative a României la Consiliul UE. Cu acea ocazie, Donald Tusk s-a remarcat printr-un discurs, în limba română, în care le-a cerut românilor să apere valorile democratice aşa cum Helmuth Duckadam, fost portar al FC Steaua, a apărat cele patru penalty-uri în 1986, la Sevilla. Discursul lui Tusk a fost aplaudat la scenă deschisă de către participanţi.

Lasă un comentariu