Evenimentul zilei

Ma07072020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină România Premierul Viorica Dăncilă a eliberat din funcție mai mulți secretari de stat din ALDE

Premierul Viorica Dăncilă a eliberat din funcție mai mulți secretari de stat din ALDE

13 Septembrie 2019 - 

Toți cei eliberați de premierul român sunt considerați oamenii lui Călin Popescu Tăriceanu. În executiv au fost însă păstrați membri ALDE, aflați pe poziții de secretar de stat, care au trecut în tabăra puciștilor din partid.

Printre aceştia se numără şi Andreea Lambru, secretarul adjunct al Guvernului României.
Doar trei dintre secretarii de stat ai ALDE au fost eliberaţi din funcţie de către prim-ministrul român fără să solicite acest lucru. Aceştia sunt Maria Magdalena Grigore, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe, Silviu-Dănuţi Măcuţă, secretar de stat la Ministerul Cercetării şi Inovării şi Cezar Caleap, secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene.
Alţi şase secretari de stat, printre care şi Andreea Lambru, secretar adjunct al Guvernului român, au fost eliberaţi din funcţiile pe care le deţineau în Executiv, la cerere, scrie Digi24.
Prin urmare, Eleodor-Mihai Mandreş a fost eliberat, la cerere, din funcţia de secretar de stat la Ministerul Finanţelor, Ionel Muscalu din cea de secretar de stat la Ministerul Muncii, Iulian Octavian Stana din cea de secretar de stat la Ministerul Mediului.
Tot la solicitarea lor au fost eliberaţi posturi şi Adrian Vlad Chiotan din funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Dizabilităţi şi Petre Ionel din cea de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate.

Lasă un comentariu