Evenimentul zilei

Mie07152020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină România Peste 43 de mii de cetățeni români din R. Moldova au votat la alegerile prezidențiale

Peste 43 de mii de cetățeni români din R. Moldova au votat la alegerile prezidențiale

11 Noiembrie 2019 - 

Peste 43 de mii de cetățeni români din Republica Moldova au votat la alegerile prezidențiale din România, potrivit datelor Biroului Electoral Central (BEC) al României. 

Cei mai mulți au votat în Chișinău – peste 21 de mii, aici au fost deschise 12 secții de votare. La Ialoveni au votat peste 2200 de persoane, iar la Orhei, peste 1800 de votanți și-au exercitat dreptul la vot. Cei mai puțini alegători au fost înregistrați la Carabetovca – puțin peste 170 de persoane, scrie IPN.

Cetățenii care au ales să voteze pentru prezidențialele din România, au putut-o face la una din cele 37 de secții de votare deschise de ambasada României pe teritoriul Republicii Moldova, timp de trei zile, 8-10 noiembrie.

La alegerile Prezidențiale din România au participat 14 candidați. Datele preliminare ale numărării voturilor în România, îl plasează primul pe candidatul PNL Klaus Iohannis. Pe locul doi se situează Viorica Dăncilă, candiatul PSD.

Deocamdată nu se cunosc date despre preferințele de vot ale românilor din Republica Moldova.

Lasă un comentariu