Evenimentul zilei

Lun08102020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină România Bogdan Chirițoiu, ALES în conducerea Agenţiei Europene de Reglementare în Energie (ACER)

Bogdan Chirițoiu, ALES în conducerea Agenţiei Europene de Reglementare în Energie (ACER)

16 Noiembrie 2019 - 

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, a fost ales, vineri, membru în Consiliul de Administraţie al Agenţiei Europene de Reglementare în Energie (ACER), a anunţat ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, pe pagina sa de Facebook.

„Salut alegerea domnului Bogdan Chiriţoiu la conducerea ACER. Votul dat în această seară este o recunoaştere a competenţei profesionale a candidatului propus şi a tradiţiei sectorului energetic românesc care va fi reprezentat în următorii patru ani în Consiliul de Administraţie al ACER. Îl felicit pe domnul Bogdan Chiriţoiu pentru această victorie adusă României, victorie obţinută la capătul unei competiţii de un nivel ridicat”, a scris ministrul.

El a felicitat pentru rezultat şi Reprezentanţa Permanentă a României la UE, care a contribuit la succes. „Nu în ultimul rând, doresc să îi mulţumesc lui Răzvan Nicolescu, fostului preşedinte român al ACER, pentru implicare în susţinerea candidatului propus de România”, a adăugat ministrul.

La rândul său, Răzvan Nicolescu, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al ACER în perioada 2014-2016, a declarat, pentru Agerpres, că este aceasta este o victorie foarte importantă pentru România, iar ţara noastră câştigă astfel influenţă şi respect la nivel european.

„Este o victorie superbă a Romaniei! Am avut un candidat impecabil din punct de profesional şi hotărât să se bată pentru a-şi reprezenta cu onoare ţara, într-o competiţie grea. Am avut o echipă de la Reprezentanţă motivată şi care a ştiut ce face. Mă bucur că am putut ajuta la acest succes. Este un succes al întregului sector energetic românesc! Pentru România, faptul că are un reprezentant în conducerea ACER înseamnă respect şi influenţă”, a precizat Nicolescu.

 

 

 

 

Lasă un comentariu