Evenimentul zilei

Ma05262020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină România FOTO// Luminile sclipitoare ale Bucureştiului, văzute de pe Staţia Spaţială Internaţională

FOTO// Luminile sclipitoare ale Bucureştiului, văzute de pe Staţia Spaţială Internaţională

08 Ianuarie 2020 - 

O imagine cu Bucureştiul noaptea, fotografiat de la peste 400 de km de către unul dintre instrumentele NASA, a fost postată pe conturile de Facebook şi de Twitter ale Staţiei Spaţiale Internaţionale.

 

Aşa cum ne-am obişnuit, reprezentanţii NASA care administrează conturile Agenţiei Spaţiale Nord -Americane de pe reţelele sociale, inclusiv cele ale Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), publică frecvent imagini surprinse din şi în spaţiu de instrumentele pe care le au, relatează Descoperă.

Astăzi au publicat pe conturile de Facebook şi Twitter câte o imagine realizată de la bordul ISS cu Bucureşti, Dammam (Arabia Saudită), Winnipeg (Canada), New York City (SUA) şi Xiamen (China). 

Cele cinci imagini sunt însoţite de mesajul „luminile oraşului, atât de sclipitoare, în adâncul nopţii, în întreaga lume...”.

În 3 decembrie, pe contul oficial al NASA de pe Flickr a fost postată o imagine cu Bucureştiul, cel mai probabil aceeaşi de astăzi, însoţită de mesajul: „capitala intens luminată a României, Bucureşti, cu o populaţie de aproape 1,9 milioane de locuitori, fotografiată de pe Staţia Spaţială Internaţională care orbita la 423 kilometri deasupra ţării din Europa de Est”.

 

Lasă un comentariu