Evenimentul zilei

Mie04082020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Presa străină România În Franţa acţiunile de protest continuă transportul public va fi perturbat

În Franţa acţiunile de protest continuă transportul public va fi perturbat

09 Ianuarie 2020 - 

Ministerul Afacerilor Externe al României (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Franceză în legătură cu continuarea grevei începute în luna decembrie la SNCF (compania naţională de căi ferate) şi RATP (Regia autonomă a transporturilor pariziene).

Totodată, pentru zilele de 9 şi 11 ianuarie, sindicatele au făcut apel la mobilizare, fiind prevăzute pe tot teritoriul francez manifestaţii şi acţiuni de protest. Sunt aşteptate în continuare perturbări semnificative în transporturile publice urbane, interurbane, regionale şi internaţionale (Eurostar, Thalis şi Lyria), precum şi în reţeaua rutieră, informează MAE într-un comunicat transmis miercuri.
De asemenea, Direcţia Generală a Aviaţiei Civile (DGAC) le reaminteşte pasagerilor să se informeze la companiile aeriene despre situaţia zborurilor. Pentru zborurile operate de compania Air France, orarul este postat pe site-ul oficial https://www.airfrance.fr/en cu una sau două zile în avans.
Federaţia sindicală din porturi şi docuri anunţă că transporturile maritime de mărfuri şi pasageri ar putea suferi perturbări. Pentru compania "La Meridionale", care asigură legătura continentului cu insula Corsica, călătorii sunt invitaţi să urmărească orarul pe site-ul: https://www.lameridionale.fr/.
Cetăţenii români pot obţine informaţii actualizate despre situaţia din transporturile pariziene şi zona Ile-de-France accesând site-ul RATP https://www.ratp.fr/travaux-manifestations/manifestations. Conform datelor disponibile pe site-ul OuiSNCF https://www.oui.sncf/, cetăţenii sunt încurajaţi să opteze pentru alternative sigure de călătorie. Programul trenurilor poate fi consultat pe site-ul SNCF https://www.sncf.com/fr/itineraire-reservation/itineraire, https://www.oui.sncf/ şi https://www.oui.sncf/aide/informations-situation-perturbee-etat-du-trafic-echange-et-remboursement. Pe durata grevei, informaţiile despre orarul trenurilor, de la o zi la alta, sunt disponibile în fiecare zi la ora 17,00 pe site-ul SNCF.
Potrivit MAE, cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.
De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă: misiunea diplomatică a României în Republica Franceză +33680713729, Consulatul General al României la Marsilia +33610027164, Consulatul General al României la Lyon +33643627736 şi Consulatul General al României la Strasbourg +33627050022, la care pot apela în funcţie de zona în care se află.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.ro, http://lyon.mae.ro, http://strasbourg.mae.ro, http://marsilia.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Lasă un comentariu