Evenimentul zilei

Mie02192020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Publicitate Panorama Etiopia a lansat vineri primul său satelit în spaţiul extraterestru

Etiopia a lansat vineri primul său satelit în spaţiul extraterestru

20 Decembrie 2019 - 

Satelitul a fost lansat de la o bază din China, în contextul în care tot mai multe state din zona subsahariană încearcă să dezvolte programe spaţiale pentru a-şi promova obiectivele de dezvoltare şi a încuraja inovaţia ştiinţifică, transmite Reuters.

Vineri, înaintea zorilor, oficiali etiopieni şi simpli cetăţeni s-au adunat la Observatorul şi centrul de cercetări Entoto, în nordul capitalei Addis Abeba, pentru a urmări transmisiunea în direct a lansării satelitului din China.
'Acesta va fi fundamentul pentru călătoria noastră istorică spre prosperitate', a declarat vicepremierul Demeke Mekonnen, într-un discurs transmis de televiziunea de stat.
Satelitul a fost proiectat de ingineri chinezi şi etiopieni, iar China a furnizat circa 6 milioane de dolari din costul total de fabricaţie de peste 7 milioane, a declarat Solomon Belay, directorul general al Institutului etiopian pentru ştiinţa şi tehnologia spaţiului, pentru Reuters.
'Spaţiul înseamnă hrană, spaţiul înseamnă creare de locuri de muncă, un instrument pentru tehnologie (...) suveranitate, pentru reducerea sărăciei, totul pentru ca etiopienii să atingă dezvoltarea universală şi durabilă', a mai spus el.
Satelitul va fi utilizat pentru prognoze meteorologice şi pentru monitorizarea recoltelor, au indicat oficiali etiopieni.
Uniunea Africană a adoptat în 2017 o politică de dezvoltare în domeniul spaţial, proclamând că ştiinţa şi tehnologia spaţiale pot promova progresul economic şi gestionarea resurselor naturale pe continent.

Lasă un comentariu