Версия для печати

Patru cetățeni din Kosovo prinși în timp ce încercau să intre ilegal în țară

09 Декабрь 2016 - 
Оцените материал
(0 голосов)

Patru cetățeni din Kosovo au fost depistați de către polițiștii de frontieră de la Moravița, în timp ce încercau să intre ilegal în țară. În urma unei acțiuni pentru combaterea migrației ilegale desfașurate pe raza municipiului Timișoara, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au depistat alți 18 cetăţeni irakieni și sirieni, fără documente de identitate, care intenționau să ajungă ilegal în țări din vestul Europei.

Ieri, în jurul orei 17.00, acționând în baza unei informații, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului de Combatere a Migrației Ilegale și a Infracționalității Transfrontaliere din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.
Astfel, în apropierea unei pensiuni de pe raza municipiului Timișoara, au depistat un grup format din 18 cetăţeni străini, fără documente de identitate asupra lor.
Având în vedere faptul că cei în cauză nu îşi justificau prezenţa în zonă, grupul, format din 7 bărbaţi, 6 femei şi 5 copii, a fost condus la sediul institutiei, pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, persoanele în cauză au declarat că sunt cetăţeni din Siria şi Irak, adulții au vârste cuprinse între 19 şi 36 de ani, iar copiii între 1 și 5 ani. De asemenea, au mai declarat că intenţionau să ajungă în ţări din vestul Europei.
În cauză se efectuează cercetări pentru a se stabili împrejurările în care au ajuns în municipiul Timisoara și  depistării tuturor persoanelor implicate, cetăţenii străini urmând să fie predaţi unei echipe operative din cadrul Serviciului pentru Imigrări Timiş.
Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Stamora Moravița au desfășurat astăzi o actiune în zona de competență, în urma căreia au depistat, în apropierea graniței, pe direcția localității Moravița, patru cetățeni din Kosovo.
Bărbații, cu vârste cuprinse între 18 si 48 de ani, au încercat să intre ilegal în țară din Serbia, cu intenția să ajungă în Germania, la muncă. În cauză, se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, cei patru bărbați urmând să fie preluați de către  Serviciul pentru Imigrări Timiş, se arată în comunicatul primit la redacție.

Cristina Mathias

Последнее от Cristina Mathias