Evenimentul zilei

Joi07022020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate
02 Mar 2020
by  - 
Publicat în Sanatate

Meditaţia sau rugăciunea literalmente determină creierul să „întinerească” procesul de îmbătrânire.

09 Feb 2020
Publicat în Sanatate

Coada-calului este o plantă care prosper în zonele mlăştinoase şi care se găseşte pe toată întinderea Europei.

27 Ian 2020
Publicat în Sanatate

Acestea se află la etapa finală de asamblare și urmează să fie livrate în R. Moldova în următoarele luni.

25 Ian 2020
Publicat în Ingrijire

Albirea părului – Melanina, pigmentul care dă culoarea pielii, părului, ochilor, este produsă de celule numite melanocite, aşezate în jurul rădăcinii firului de păr. Odată cu vârsta, melanocitele produc tot mai puţin pigment, astfel că firul devine mai puţin colorat până când ajunge complet alb.

01 Ian 2020
Publicat în Ingrijire

Alcoolul, în cantităţi moderate, poate fi medicament de excepţie, recomandat adesea şi de medici în anumite afecţiuni. Când se depăşeşte cantitatea, însă, poate deveni duşman pentru sănătatea şi integritatea ta. 

28 Dec 2019
Publicat în Psihologie

 Zilele trecute am aflat de la un psihologul Aina Blagoi că sunt multe persoane care uită de ele și încearcă să-i mulțumească pe alții.

18 Dec 2019
by  - 
Publicat în Sanatate

Ana Raluca Chișu este fondatorul singurei asociații non-profit din România, dedicată recuperării motorii și cognitive a copiilor, Kineto Bebe. Fără nicio pregătire medicală, dimpotrivă, cu o carieră de economist, Raluca a deschis acest centru, în anii când nu avea repere și nici concurență. Raluca s-a format într-o familie de profesori din Sibiu, iar la 16 ani și-a luat viața în mâini și a descoperit un nou sistem de învățământ în Germania.

Experiența de un an într-un sistem de învățământ care o încuraja să gândească și să exprime ce a gândit a schimbat-o radical și a făcut-o să aleagă întotdeauna împotriva curentului și după propriile dorințe. Într-un târziu a a ajuns fondatorul unei asociații care nu numai că face ceva inedit, ci și vindecător. KinetoBebe oferă servicii de recuperare copiilor care au nevoie de stimulare motorie, lingvistică, cognitivă și senzorială, iar asta înseamnă ședințe de kinetoterapie, logopedie, psihologie, consiliere parentală și ocupațională. Kinetoterapia este punctul forte, oamenii de la asociație au făcut și fac în continuare cursuri și în România, și în străinătate. Așa încât asociația are și terapie respiratorie, Vojta sau Shroth (terapia 3D a scoliozei), osteopatie ș.a. Lumea o întreabă pe Raluca de ce a ales să deschidă acest centru, ea neavând  pregătire medicală. A fost o pasiune de la început și a atras-o ideea de recuperare medical.

“Am copilărit prin spitale, câtă vreme nașa și bunica mea sunt cadre medicale. Am făcut liceul în străinătate, iar acolo m-am lovit de sistemul medical și am văzut cum funcționează, iar ideea de copii și recuperare medicală mi-am dorit-o întotdeauna. Eu sunt din Sibiu și mergeam în vacanțe la Călimănești. Acolo eram atentă la bazele de tratament și eram curioasă cum funcționează”, spune ea. “Eu sunt economist, am terminat facultatea și m-am specializat în consiliere pentru start-up-uri și croit afaceri, iar în 2009 s-a născut ideea de Kineto Bebe. Și mi-am dorit să îl construiesc pentru dorința și pasiunea mea. În timp m-am format în management sanitar, am avut nevoie să mă pun la curent cu aceste cunoștințe pentru a putea conduce centrele cât mai eficient și mai corect”. A început cu un terapeut jumate și cu fetița asociatei pe sub birou, care avea 8 luni, și stătea într-un scaun de mașină. Lucra în paralel la o firmă de consultanță economică și a continuat mult timp acolo, iar acum a ajuns la 3 centre și 35 de oameni în echipă și undeva la 100 de copii care intră în centre zilnic. “Acum suntem fericiți că facultatea de kinetoterapie ne-a ales să fim locul de practică al studenților lor și putem să dăm aceste valori mai departe chiar celor în plin proces de formare. Așa că putem acum să conturăm și o nouă generație de terapeuți”, conchide Ana Raluca Chișu.

 

30 Noi 2019
Publicat în Nutritie

Se apropie Sărbătorile de Iarnă și o dată cu ele apar și grijile doamnelor pentru siluetă.

30 Noi 2019
Publicat în Sanatate

În primele zece luni ale anului curent, аu fost confirmate 742 de cazuri noi cu HIV, inclusiv 179 în teritoriile de est. Infecţia afectează persoane tinere, de vârstă reproductivă, menţinându-se la un nivel înalt transmiterea heterosexuală. Datele sunt prezentate de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în contextul marcării pe 1 decmbrie a Zilei mondiale de combatere SIDA, transmite IPN.

18 Noi 2019
by  - 
Publicat în Sanatate

Persoanele care au ajuns împlinit 100 de ani, au avut o alimentație echilibrată, au practicat sportul, au consumat de alcool în cantitate moderată, si nu au fumat.

17 Noi 2019
Publicat în Medicina alternativa

Folosirea corectă a remediilor din natură este scopul pentru care a muncit o viață Ovidiu Bojor, academicianul și fitoterapeutul român,  o legendă vie. Secretele pe care le-a descoperit le împărtășește oricui vrea să îl asculte.

17 Noi 2019
by  - 
Publicat în Nutritie


Îți place foarte mult să comanzi sau să prepari cartofi prăjiți, crocanți și apetisanți? Descoperă care sunt consecințele dacă îi consumi în fiecare zi.

17 Noi 2019
Publicat în Medicina alternativa

Doctorul Ovidiu Bojor susține că există plante care ne pot ajuta la detoxifierea colonului, însă nu orice este benefic. „Mare atenție, în această categorie nu trebuie să intre laxative și purgative, care au oximetil antrachinone. Această grupă este foarte dăunătoare organismului. Este vorba despre crușin, henna, rășina de aloe, revent.

16 Noi 2019
Publicat în Ingrijire

Numite drept cea mai nociva grupa alimentara din lume, alimentele partial hidrogenate sunt dificil de descompus in organsim si raman in corp asemenea unei toxine. Rezultatul este aparitia bolilor cardiovasculare si a maladiei Alzheimer.

Pagina 1 din 203