Evenimentul zilei

Vi11162018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate
16 Noi 2018
by  - 
Publicat în Sanatate

Circa 9 milioane de persoane contractează anual infecţii în spitale şi centre de îngrijire din Europa, a anunţat joi o agenţie a Uniunii Europene, citată de DPA.

16 Noi 2018
by  - 
Publicat în Sanatate

Administrarea de suplimente de vitamina D nu reduce riscul de apariţie a cancerului sau a bolilor cardiovasculare, conform unui studiu de amploare.

14 Noi 2018
by  - 
Publicat în Sanatate

Durerea lombara este extrem de des intalnita, mai ales in randul adultilor. Aceasta poate avea o serie de cauze, fie ele mecanice sau inflamatorii.

13 Noi 2018
Publicat în Sanatate

O echipă internaţională formată din oameni de ştiinţă din Australia şi Marea Britanie susţine că a descoperit cea mai solidă dovadă identificată până în prezent a legăturii dintre obezitate şi depresie, conform unui studiu publicat marţi, citat de Xinhua.

08 Noi 2018
by  - 
Publicat în Sanatate

Expunerea la zgomot ambiental pare să fie asociată cu creşterea riscului de atac de cord şi accident vascular cerebral prin alimentarea activităţii unei regiuni cerebrale implicată în răspunsul la stres. Răspunsul duce la inflamarea vaselor de sânge, conform unor rezultate preliminare care vor fi prezentate în Chicago la Scientific Sessions 2018, conferinţă organizată de American Heart Association.

07 Noi 2018
Publicat în Sanatate

 Medicii de familie pot depune cerere la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale /MSMPS/ pentru atribuirea liberei practici.

05 Noi 2018
Publicat în Sanatate

Peste două milioane de apeluri la 112 aufost recepționate de la lansarea serviciului unic pentru apeluri de urgență.

01 Noi 2018
Publicat în Sanatate

 Programul Național de Imunizări vrea să se introducă vaccinul anti-HPV din anul 2019 în Calendarul Național de Vaccinare, acesta a fost lansat în decembrie 2017.   Programul de vaccinare împotriva virusului papiloma uman a fetelor născute în anii 2007 și 2008 este calificat ca unul de succes.

01 Noi 2018
Publicat în Nutritie

Durerile de stomac, crampele, balonarea sau retenția de apă sunt probleme cu care orice persoană s-a confruntat măcar o dată în viață. Aceste manifestări neplăcute pot să apară atunci când există o problemă în procesul de digestie.

31 Oct 2018
by  - 
Publicat în Sanatate

Industria hainelor contrafacute îi îmbogățește pe micii comercianți, care au prins slăbiciunea oamenilor: aceea de a se îmbrăca cu absolut tot ce are imprimat emblema unui brand de lux. Același lucru se întâmplă și cu încălțămintea, replicată fidel după modelele marilor branduri. 

27 Oct 2018
by  - 
Publicat în Sanatate

Avem un risc mai mic să facem cancer dacă mâncăm alimente organice, potrivit unui studiu realizat în Franţa.

25 Oct 2018
by  - 
Publicat în Sanatate

Cercetătorii au descoperit până la 9 tipuri diferite de plastic în materiile fecale ale fiecărui participant ce a luat parte la un studiu realizat la nivel european. 

25 Oct 2018
by  - 
Publicat în Sanatate

Cafeina furnizată de consumul de cafea poate inversa efectele rozaceei, conform unui nou studiu realizat de cercetătorii Universităţii Qingdao din China.

24 Oct 2018
Publicat în Sanatate

O echipă de oameni de ştiinţă de la Universitatea din Berna a cercetat proprietăţile medicinale ale plantei Radula perrottetii, care conţine o substanţă similară cu cea care se regăseşte în canabis.

Pagina 1 din 200