Evenimentul zilei

Mie03202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate
19 Mar 2019
Publicat în Medicina alternativa

În medicina tradiţională chineză, se spune că această plantă acţionează asupra meridianelor stomacului, plămânilor şi intestinului gros. De aceea, decoctul din floarea de caprifoi este indicat la tratarea febrei acute, durerilor de gât, durerilor de cap, dezinterie, urinare dureroasă, tratarea rănilor dureroase, sau pentru abcese mamare, abcese intestinale sau tratarea ochilor umflaţi. Nu se recomandă folosirea decoctului dacă sunteţi răciţi, aveţi o digestie proastă sau diaree. De asemenea, nu se recomandă pe perioada sarcinii sau a alăptării, recomandându-se precauţie şi  persoanelor care suferă de alergii, scrie trezirealarealitate.ro.

19 Mar 2019
Publicat în Nutritie

Detoxifierea colonului este posibila cu ajutorul remediilor naturiste. Mierea este unul din alimente miraculoase, recomandate pentru o serie de tratamente. Mierea trateaza gripa si raceala, dar este benefica si pentru curatarea colonului de toxine.

18 Mar 2019
by  - 
Publicat în Sanatate

Tot mai multe persoane sunt diagnosticate ca având deficit de vitamine. În cazul acesteia însă, consecințele sunt dramatice. Apar simptome neurologice care sunt, din păcate, ireversibile. De asemenea, această insuficiență predispune la un mai mare risc de a dezvolta psihoze, manie, dar și demență.

24 Feb 2019
Publicat în Nutritie

Bananele sunt preferate de multe persoane pentru gustările dintre mesele principale, fiind hrănitoare, uşor de transportat şi de consumat. Se ştie despre banane că sunt sănătoase pentru că au mult potasiu şi fibre. De ce anunite persoane nu trebuie să mănânce banane? 

12 Feb 2019
by  - 
Publicat în Sanatate

Infecţiile bucale pot provoca, nu doar amigdalite, ci inclusiv cardiopatii severe, astfel încât prevenirea lor este fundamentală, potrivit cercetătorului mexican Miguel Valencia González.

05 Feb 2019
Publicat în Sanatate

Medicii avertizează că nivelul scăzut de vitamina D este direct responsabil de peste 200 de boli.

01 Feb 2019
Publicat în Sanatate

Este vorba de preparate farmaceutice pentru cei care suferă de boli cardiovasculare, respiratorii, endocrine, dar şi alte maladii.

30 Ian 2019
Publicat în Sanatate

Începând cu 1 februarie a.c., cetățenii vor beneficia de medicamente oferite în mod gratuit din lista celor compensate din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală (AOAM), destinate tratamentului celor mai frecvente maladii, cum ar fi: bolile cardiovasculare, respratorii, osteoarticulare, bolile endocrine, astmul bronșic, pielonefrita acută și cronică, maladii ale aparatului digestiv, hepatită, ciroză hepatică etc.

24 Ian 2019
Publicat în Sanatate

Gripa se extinde puternic în toată Europa, una dintre cele mai afectate țări fiind Croația. În România au decedat 29 de persoane până în prezent. O mutaţie a virusului gripal de tip AH1N1 ar putea genera o pandemie, care ar putea ucide milioane de persoane în doar câteva luni, scrie presa din România.

18 Ian 2019
Publicat în Medicina alternativa

Grepfrutul este un aliment benefic în dietă ce reduce incidența bolilor de inimă, scade nivelul de colesterol rău din sânge și activitatea radicalilor liberi, datorită efectului său antioxidant.

14 Ian 2019
Publicat în Sanatate

Dacă se amână intervenţia chirurgicală, cataracta poate duce în timp la creşterea presiunii intraoculare (glaucom), inflamaţii oculare (uveite), decolare de retină. Pentru a evita aceste complicaţii este bine să optaţi din timp pentru operaţie.

12 Ian 2019
Publicat în Nutritie

O dietă bogată în cereale integrale, care conţin o cantitate importantă de fibre alimentare, poate ţine la distanţă numeroase afecţiuni grave, precum diabetul şi cancerul, conform concluziilor unui studiu publicat la sfârşitul acestei săptămâni de o echipă de oameni de ştiinţă din Noua Zeelandă, citat de Press Association.

10 Ian 2019
Publicat în Nutritie

Aloe vera era în opinia egiptenilor „Planta nemuririi”. Credința lor în beneficiile aloe vera era atât de mare încât a fost gravată inclusiv în piramidele faraonilor.
Planta conține 95% apă, iar gelul care se obține din frunzele de aloe vera conține enzime benefice care au fost folosite în tratatea arsurilor, obezității, astm, acnee și diabet.

08 Ian 2019
Publicat în Nutritie

Potrivit Lygiei Alexandrescu, un studiu clinic publicat în 3 ianuarie 2019 de un grup de cercetători de la University of Eastern Finland arată că un ou pe zi poate scădea riscul apariţiei diabetului de tip 2.

Pagina 1 din 202