Evenimentul zilei

Vi11172017

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate
15 Noi 2017
Publicat în Sanatate

Agenția americană a produselor alimentare și a medicamentelor (FDA) a autorizat comercializarea primului comprimat electronic care poate indica dacă un pacient și-a luat tratamentul și când anume, informează marți AFP.

15 Noi 2017
Publicat în Sanatate

Cu ocazia celei de-a 10-a ediții a Zilei europene a informării despre antibiotice, Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) a publicat miercuri cele mai recente date cu privire la rezistența la antibiotice pe teritoriul Uniunii Europene (UE), însoțite de îndrumări legate de prevenirea și controlul enterobacteriilor rezistente la carbapaneme.

15 Noi 2017
by  - 
Publicat în Sanatate

Expunerea îndelungată la soare ar trebui evitată de persoanele care au multe alunițe. ”Arsurile de la nivelul pielii pot produce nu numai iritație, ci și o modificare a structurii celulare a alunițelor care duce la apariția cancerului de piele.

15 Noi 2017
Publicat în Nutritie

Un comitet consultativ în nutriție din SUA a ajuns la concluzia că nu trebuie să ne mai facem griji în legătură cu colesterolul mare din alimente.

14 Noi 2017
Publicat în Sanatate

Consumatorii de cafea sunt feriţi de mai multe boli grave. Aceasta este concluzia specialiştilor după un studiu extrem de amplu. Institutul Național de Cercetare a Cancerului din Statele Unite ale Americii spune că adulții care beau cafea normală sau decofeinizată mor mai târziu decât persoanele care nu au un asemenea obicei.

14 Noi 2017
Publicat în Medicina alternativa

Persoanele care consumă în mod regulat o varietate de fructe cu coajă lemnoasă, precum nucile, ar avea un risc mai mic de apariție a afecțiunilor cardiovasculare în comparație cu cele care mănâncă rar sau niciodată astfel de alimente, potrivit unui studiu publicat luni în jurnalul ''American College of Cardiology'', informează AFP.

14 Noi 2017
by  - 
Publicat în Sanatate

O femeie a reușit să slăbească aproape jumătate din greutatea pe care o avea și să ajungă de la 100 de kilograme la doar 54!

14 Noi 2017
Publicat în Sanatate

O nouă aplicație, VegEze, lansată luni, dorește să îi încurajeze pe australieni să adauge mai multe legume în dieta lor zilnică.

13 Noi 2017
Publicat în Sanatate

În contextul marcării Zilei Mondiale a Diabetului Zaharat, pe parcursul zilei de marți, 14 noiembrie, vor fi deschise mai multe puncte de testare a glicemiei în municipiul Chișinău.

13 Noi 2017
Publicat în Sanatate

Cercetătorii au descoperit o metodă prin care celulele din corpul uman pot fi întinerite, cu ajutorul unui compus regăsit în ciocolată şi vin roşu.

12 Noi 2017
Publicat în Sanatate

Zeci de tineri, în special adolescenți de liceu, riscă să își piardă auzul. Folosirea excesivă a căștilor duce la zgomote ciudate în urechi, stări de agitație, nervozitate, dar și otite greu de tratat, susțin specialiștii. Medicii spun că numărul pacienților s-a triplat în ultima perioadă.

12 Noi 2017
Publicat în Nutritie

Directorul general al Autorității pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, avertizează consumatorii să citească foarte atent etichetele citricelor pe care le cumpără, pentru că unele dintre acestea sunt conservate cu Imazalil, o substanță foarte periculoasă folosită pentru combaterea bolilor la plante, dar a cărei utilizare în agricultură este interzisă de legislația UE, notează News.ro.

12 Noi 2017
Publicat în Sanatate

Starea de sănătate a Regelui Mihai, aflat la reședința sa din Elveția, s-a ameliorat, au declarat surse de la Casa Regală, citate de Antena 3. Potrivit sursei citate, Regele Mihai mănâncă și comunică cu cei din jurul sau.

11 Noi 2017
by  - 
Publicat în Sanatate

Tulburările de somn continuă să reprezinte o problemă pentru omul modern. Acestea apar fie sub forma episoadelor de insomnie, întârzierea instalarii somnului sau întreruperea ciclului normal de somn. Cauzele unui somn neodihnitor: munca de noapte, schimbarea fusului orar sau înaintarea în vârstă. Un somn odihnitor se obţine atunci când melatonina, hormonul care induce somnul, nu este secretat în mod adevat în organism. Un dezechilibru în producerea lui duce la tulburări de somn.

Pagina 1 din 174