Evenimentul zilei

Mie12122018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate
09 Oct 2014
by  - 
Publicat în Sanatate

Bogat în antioxidanți, grapefruitul și sucul său țin la distanță cele mai crunte boli și întârzie îmbătrânirea.

09 Oct 2014
by  - 
Publicat în Sanatate

Persoanele care fumează au un risc mai mare de infecție cu HPV oral, au descoperit cercetătorii. Fumatul este asociat cu o probabilitate crescută de contractare orală a infecției cu tulpina 16 a virusului papiloma uman (HPV), care crește riscul de apariție a cancerului bucal și al gâtului. Riscul de infectare cu HPV, boală transmisibilă sexual, este mai mare pe măsură ce persoanele fumează mai mult, avertizează oamenii de știință la la Universitatea John Hopkins, SUA.

08 Oct 2014
by  - 
Publicat în Sanatate

De câte ori ai citit recomandări de alimente sănătoase, care ar fi bune pentru inima ta? De fapt, nu tot ce recomandă un specialist sau altul este neapărat sănătos pentru tine. Vezi care sunt acele alimente recomandate de nutriţionişti, dar care pot ascunde adevărate capcane pentru inima ta.

Şunca de curcan

Dacă îţi faci griji de nivelul colesterolului şi te-ai hotărât să renunţi la şunculiţa de porc, cârnaţi şi alte cărnuri grase, nu alege alt mezel.

Doar pentru că "şunca de curcan" sună dietetic şi te duce cu gândul al carne slabă, nu înseamnă că este bună pentru inima ta. Majoritatea mezelurilor conţin multă sare, iar şunca de curcan nu face excepţie.

În plus, ca orice mezel, şunca de curcan încă se încadrează la categoria "cărnuri procesate industrial", adică poate conţine multe substanţe chimice, aditivi şi coloranţi care numai sănătoşi nu sunt.

Vinul roşu

Toată lumea era de acord până de curând că vinul roşu, consumat în cantităţi mici este foarte sănătos pentru sistemul tău cardiovascular. Ei bine, studii recente au arătat că alcoolul, chiar şi din vin roşu, face rău inimii pe termen lung.

În studiu, persoanele care suferă de o anumită mutaţie gentică care îi face să se îmbujoreze excesiv de la vin roşu (deci beau mai puţin sau deloc) au avut inimi mult mai sănătoase decât cele care consumă regulat un pahar de vin roşu la cină.

Cereale pentru micul dejun

Cerealele pentru micul dejun care conţin cereale integrale, mai ales ovăz, sunt considerate dintotdeauna sănătoase pentru inimă. Cum studiile au arătat mereu că ovăzul scade colesterolul rău şi reduce nivelul total al colesterolului, nimeni nu se gândeşte cum se fac studiile.

Când cumperi din comerţ un pachet de cereale integrale, uiţi cel mai probabil că ele conţin mulţi aditivi, zahăr, sare şi coloranţi, pe lângă fibre şi vitamine sănătoase.

Majoritatea persoanelor care se laudă că vor avea inimi sănătoase datorită cerealelor de la micul dejun ar trebui să se asigure că ele nu conţin zahăr adăugat, arome chimice şi alţi aditivi.

Cafeaua

Toate studiile sunt de acord: cafeaua consumată cu moderaţie (una-trei ceşti pe zi) este plină de antioxidanţi naturali, îmbunătăţeşte pereţii vaselor de sânge capilare şi scade risculd e boli cardiovasculare.

Problema este că oamenii nu prea consumă cafea neagră, făcută acasă, ci tot felul de sortimente pline de zahăr, creme, siropuri, prafuri şi arome artificiale.

Toate acestea cresc colesterolul, umplu organismul cu chimiale şi otrăvesc ficatul, deci numai bune nu sunt. Alege să bei cafea pentru o inimă sănătoasă, dar asigură-te că este cafea curată, fără alte substanţe chimice şi zahăr rafinat.

 

 

 

 

 

08 Oct 2014
by  - 
Publicat în Sanatate

Orice ai spune, viaţa fără ceva dulce nu are farmec. Oricât ne-am strădui să ocolim această categorie de alimente, nu prea reuşim. Şi cum la baza dulciurilor stă zahărul, află care e cel mai bun şi de ce.

08 Oct 2014
by  - 
Publicat în Sanatate

Multe femei remarcă o cădere mai accentuată a părului la începutul anotimpului rece. Află dacă acest lucru este normal şi care este explicaţia.

08 Oct 2014
by  - 
Publicat în Sanatate

Deși iubim gustul sucurilor carbogazoase, acestea sunt pline de ingrediente dăunătoare, de cele mai multe ori provocatoare de boli grele. Pe de altă parte multe persoane aleg sucurile diet care conțin mai puține calorii, însă și acestea sunt pline de îndulcitori artificiali care nu sunt deloc recomandaţi de medici.

08 Oct 2014
by  - 
Publicat în Sanatate

Oamenii de ştiinţă au descoperit că un vierme de mici dimensiuni, Caenorhabditis elegans (C. elegans), ar putea deţine secretul pentru a combate obezitatea într-un mod eficient.

08 Oct 2014
by  - 
Publicat în Sanatate

Îngrijorarea legată de Ebola s-a amplificat după ce experții au declarat că virusul mortal ar putea ajunge până pe 24 octombrie în Franţa şi Marea Britanie. Iată câteva răspunsuri și întrebări despre Ebola:

08 Oct 2014
by  - 
Publicat în Sanatate

Există multe lucruri pe care nutriţioniştii evită să le spună, atunci când recomandă o dietă. Lupta cu kilogramele devine cu adevărat un chin pentru că totul se rezumă fie la a nu mânca, fie la a consuma diferite alimente, dar cu restricţii.

07 Oct 2014
by  - 
Publicat în Sanatate

E nelipsită de pe mesele noastre, şi asta pentru că dă o aromă deosebită bucatelor. În continuare, îţi prezentăm câteva dintre cele mai importante sortimente de sare.

07 Oct 2014
by  - 
Publicat în Sanatate

Specialiștii recomandă să bei câte un pahar de vin roșu în fiecare zi, pentru sănătatea sistemului cardiovascular. Pe lângă asta, este gustos și elegant și poate fi folosit și în alte scopuri.

07 Oct 2014
by  - 
Publicat în Sanatate

Deşi foarte populară, cafeaua preparată la ibric poate creşte colesterolul, din cauza zaţului. Cea mai bună modalitate de preparare e la filtru sau espressor.

06 Oct 2014
by  - 
Publicat în Sanatate

Pâinea este un aliment esenţial pentru dieta oamenilor, însă este considerată un inamic pentru cei care doresc să slăbească. De cele mai multe ori, cei care ţin o dietă consideră că pâinea îngraşă, iar glutenul folosit la produsele de panificaţie nu are nici el o “reputaţie” prea bună, scrie Daily Mail.

06 Oct 2014
by  - 
Publicat în Sanatate

Ceaiul verde scade colesterolul, îmbunătățește circulația sângelui și protejează împotriva bolilor de inimă și recent, cercetătorii au descoperit că poate ajuta la dezvoltarea unor medicamente împotriva cancerului.