Evenimentul zilei

Sam08082020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate ATENȚIE la ce cumpărați! Vezi cum îți dai seama dacă ouăle provin de la găini bolnave

ATENȚIE la ce cumpărați! Vezi cum îți dai seama dacă ouăle provin de la găini bolnave

27 Iunie 2016 - 
Foto: doctorulzilei.ro Foto: doctorulzilei.ro

Exista cateva trucuri prin care poti afla daca ouale provin de la gaini sanatoase sau nu. Iata la ce indicii sa fiti atenti:

• Rezistenta si densitatea cojii: daca abia ca atingeti oul si se sparge, mergeti mai departe. Cu cat dieta gainii este mai bogata, cu atat coaja este mai rezistenta. Un ou nu se sparge asa usor daca este sanatos.

• Culoarea galbenusului: Majoritatea consuma oua cu un galbenus deschis la culoare. Aceasta nu este culoarea ideala. Galbenusul oului ar trebui sa fie portocaliu- cu cat este culoarea mai inchisa, cu atat mai bine.

• Densitatea galbenusului: Ar trebui de asemenea sa verificati densitatea galbenusului pentru a determina calitatea oului.

Galbenusurile provenite de la gainile sanatoase sunt mai groase si mai rotunde. Asta inseamna un gust mai bun si mai multi nutrienti.

Cercetatorii atrag atentia asupra importantei unei gaini cu nutritie buna. Un studiu demonstreaza faptul ca un consum crescut de beta caroten, al gainii, creste si nivelul de beta caroten din ou, potrivit doctorulzilei.ro.

Lasă un comentariu