Evenimentul zilei

Lun12172018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Efectele adverse ale unui medicament pentru tratarea hipotiroidiei au creeat mii de plângeri în Franța

Efectele adverse ale unui medicament pentru tratarea hipotiroidiei au creeat mii de plângeri în Franța

17 Septembrie 2017 - 

Guvernul francez a anunțatrepunerea pe piață a vechii formule a unui medicament larg folosit împotriva hipotiroidiei, în fața furiei pacienților care au prezentat reacții adverse de la noua formulă a Levothyrox, luată de trei milioane de francezi, informează France Presse.

"Ne-am asigurat ca vechiul Levothyrox (...) să fie disponibil în cincisprezece zile", a declarat titulara portofoliului sănătății, Agnes Buzyn, la postul de radio France Inter, adăugând că "alternative, alte mărci, alte medicamente" vor fi accesibile ''în decurs de o lună".

Acestea ''vor permite treptat pacienților să poată alege medicamentul care li se potrivește cel mai bine'', a spus ea.

Cu acest anunț, guvernul înțelege să răspundă miilor de plângeri cu privire la efecte adverse — crampe, dureri de cap, amețeli, căderea părului ...—provocate de noua formulă a Levothyrox, care este produs de compania germană Merck.

Trei milioane de pacienți iau Levothyrox în Franța pentru a trata hipotiroidismul sau după o operație de cancer tiroidian.

Franța este prima țară în care a fost introdusă noua formulă dar, potrivit laboratorului Merck, proceduri de omologare sunt în curs de desfășurare și în alte țări.

Noua formulă a Levothyrox a fost introdusă pe piață la sfârșitul lunii martie. Agenția franceză pentru medicamente a cerut companiei Merck — în 2012, potrivit ei — să facă produsul mai stabil.

Lasă un comentariu