Evenimentul zilei

Sam03232019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Guvernul a operat modificări pentru a atrage tinerii specialiști din sănătate în mediul rural

Guvernul a operat modificări pentru a atrage tinerii specialiști din sănătate în mediul rural

25 Octombrie 2017 - 

Indemnizația unică  acordată tinerilor specialiști cu studii medicale și farmaceutice plasați în câmpul muncii în mediul rural, conform repartizării  Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, va fi achitată în trei rate. 

Cabinetul de miniștri a aprobat, în acest sens, astăzi, modificarea mecanismului de acordare a indemnizației unice, care anterior stabilea achitarea indemnizației în patru rate.

Astfel, indemnizația unică în mărime de 45.000 lei pentru medici și farmaciști și 36.000 lei pentru personalul medical și farmaceutic mediu, se va achita în trei rate egale, a câte 15.000 de lei și, respectiv, a câte 12.000 de lei, după prima lună de activitate și la finele fiecărui an de activitate.

De asemenea, în scopul stimulării tinerilor specialiști angajați deja în câmpul muncii în mediul rural și excluderii discriminării, indemnizația acestora va fi recalculată, relevă serviciul de presă al Guvernului.

Conform documentului, din calculul celor trei ani se vor exclude perioadele de suspendare a contractului individual de muncă, precum și perioadele de aflare în concediul pentru îngrijirea copilului până la vârsta de patru ani.

Menționăm că, în anul 2017, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a repartizat în câmpul muncii în mediul rural circa 190 de tineri specialiști.

 

 

Lasă un comentariu