Evenimentul zilei

Joi11152018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sănătate Până nu dai cu capul de pragul de sus, nu-l vezi pe cel de jos: Noi măsuri pentru sporirea calității serviciilor medicale

Până nu dai cu capul de pragul de sus, nu-l vezi pe cel de jos: Noi măsuri pentru sporirea calității serviciilor medicale

07 Noiembrie 2017 - 

Dispozitivele medicale din cadrul instituţiilor medico-sanitare vor fi supuse obligatoriu verificărilor periodice. În acest scop, Guvernul a aprobat marți Regulamentul care stabileşte nomenclatorul tipurilor de dispozitive și mecanismul de verificare a acestora, în conformitate cu standardele internaționale.

Implementarea prevederilor documentului va spori calitatea serviciilor medicale prestate și siguranța pacienților. Potrivit Regulamentului, structurile acreditate vor efectua obligatoriu, o dată la doi ani, verificarea dispozitivelor medicale și vor emite un buletin de verificare periodică. În acest buletin vor fi incluse rezultatele examinărilor și concluzia referitor la utilizarea dispozitivelor medicale, relevă serviciul de presă al Guvernului.

Printre dispozitivele medicale care urmează a fi supuse verificărilor se numără: dispozitivele de anestezie, de respirație artificială, incubatoare pentru nou-născuţi, electrocardiografele, ultrasonografele, monitoarele pentru pacienți, pompele de infuzie și altele.

Prima verificare a dispozitivelor se va efectua începând de la data expirării termenului de garanţie al acestora sau la solicitarea utilizatorului. Dispozitivele medicale neconforme vor fi supuse reparaţiilor, după care vor fi prezentate pentru o nouă verificare.

Comunicatul de presă nu face nici o legătură între acest regulament și decesul tinerei Niculina Bulat din raionul Drochia. Dar s-ar putea să fie „o simplă coincidență”, vorba vine.

 

Lasă un comentariu